Til hovedinnhold

Nå har 90 prosent av nordmenn tilgang på 4G

NetCom har nådd sitt store delmål.

iStockphoto

Det norske teleselskapet NetCom har den siste tiden jobbet hardt med å bygge ut mobilnettet i Norge for å øke tilgangen til 4G-teknologien. Forrige måned kunne vi melde at selskapet hadde kommet opp i en 4G-dekning på 86 prosent, og i en fersk pressemelding kan NetCom nå kunngjøre at det store delmålet er nådd.

90 prosent av den norske befolkningen skal nemlig nå ha tilgang til 4G, etter et ekstra høyt tempo i aktiveringen av nye 4G-stasjoner den siste tiden. Ifølge selskapet skal det ha blitt skrudd på nesten 50 nye stasjoner daglig.

Administrerende direktør i TeliaSonera, Abraham Foss, peker på at det er sterk konkurranse i 4G-utbyggingen. Foto: TeliaSonera

98 prosent i 2016

Ifølge administrerende direktør Abraham Foss i den norske avdelingen av TeliaSonera, som eier NetCom, har utbyggingstempoet ført til at rundt én million nordmenn har fått tilgang til mobilteknologien bare hittil i år. Før 2016 er omme er målet at dekningen skal komme helt opp i 98 prosent.

Samtlige av Norges 19 fylker og 350 av landets 428 kommuner skal nå ha 4G-dekning, og som en kuriositet omfatter det både Norges minste by, Kolvereid i Nord-Trøndelag, og landets minste kommune, Utsira i Rogaland.

Sterk konkurranse

Ifølge Abraham Foss er det intens konkurranse om mobilnettutbyggingen i Norge for øyeblikket, noe som er en viktig drivkraft bak det høye tempoet for tiden.

Det er uvisst akkurat hvordan NetComs viktigste konkurrent Telenor ligger an i løypen for øyeblikket. Under Mobile World Congress i mars i år kunngjorde selskapet imidlertid at de har et mål om 4G-dekning til 95 prosent av den norske befolkningen innen utgangen av 2015.

Både Telenor og NetCom konkurrerer for øvrig også om utbygging av såkalt 4G+. Denne teknologien er basert på det som kalles LTE Carrier Aggregation, hvor man slår sammen to "kanaler" for å oppnå høyere hastigheter. Dermed kan man oppnå hastigheter opp mot 300 Mbps i mobilnettet.

Laster du ned mye på mobilen din? Disse operatørene lar deg laste ned mest »

annonse