Tek.no

Nyhet

7 sitater som viser Elon Musks sanne ansikt

OnInnovation, 2010 The Henry Ford/Teknofil.no
12 Mai 2015 11:51

Det er ikke mange som kan sammenligne seg med PayPal-, Tesla- og SpaceX-gründeren Elon Musk. Milliardæren har gjort såpass mange riktige valg gjennom livet sitt, at han heller sammenlignes med fiktive karakterer enn andre, dødlige mennesker. Det virker mer naturlig å sammenligne den eksentriske sør-afrikaneren med figurer som Tony Stark (Iron Man) eller den helsprø oppfinneren Willy Wonka.

Den 19. mai slippes det en ny bok om livet hans, kalt «Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future», som ifølge Washington Post forteller en morsom og nærgående historie om livet til den sagnomsuste mannen. I den anledning plukket de ut 22 sitater fra boken, fra både Musk og alle menneskene i livet hans, som nesten virker for gode til å være sanne.

Her er noen av de beste sitatene fra boken, i tillegg til en håndfull andre sitater fra tidligere hendelser:

– Han oppfører seg som en hjemløs person

sitat"– Han oppfører seg som en hjemløs person av og til, noe jeg synes er ganske morsomt. Ut av det blå sender han gjerne en e-post hvor det står «Jeg vet ikke hvor jeg skal sove i natt. Kan jeg komme bort?» ... Jeg har ikke gitt han en nøkkel eller noe ennå.Google-sjefen Larry Page forteller om Elon Musk."

Han er villig til å ofre alt

sitat"– Elon sa: «Jeg ville brukt min siste dollar på disse selskapene. Selv om vi må flytte inn til kjelleren til Justines [hans daværende kone] foreldre, så gjør vi det.»Antonio Gracias, en nåværende Tesla-sjef, mimrer tilbake til en middag han hadde med Musk under finanskrisen i 2008."
Elon Musk med en Tesla Model S i 2011. Foto: Maurizio Pesce

– Ferie dreper deg

sitat"– Det er det jeg har lært om ferier - de dreper deg.Musk døde nesten av malaria etter en ferie i Brazil i 2000."

Hvor mye oppmerksomhet trenger egentlig en dame?

sitat"– Jeg tror jeg vil sette av mer tid til å finne en kjæreste, og jeg prøver å få plass til et par ekstra timer i uka ... Jeg tror kanskje ytterligere fem til 10 timer ... Eller, hvor mye tid trenger egentlig en dame i uke? Kanskje 10 timer? Er det et slags minimum? Jeg aner ikke.Elon Musk"

Han vil helst slutte å spise

sitat"– En natt fortalte han meg at «Hvis det var en måte jeg kunne slutte å spise, så jeg kunne jobbet mer, ville jeg sluttet å spise. Jeg skulle ønske det var en måte jeg kunne få næring uten å måtte sette meg ned for et måltid.»Christie Nicholson, datteren til en av Elon Musks konsulenter"
Musk viser President Barack Obama oppskytningsplattformen til Falcon 9-raketten i 2010. Foto: NASA

Søvn er for pyser

sitat"– Vi jobbet alle 20 timer om dagen. Han jobbet 23 timer.Julie Ankenbrandt forteller om oppstartsfasen til X.com, som senere skulle utvikle seg til å bli PayPal."

Han vet hva han vil

sitat"– Nei, jeg gir aldri opp. I så fall må jeg enten være død eller slått ned.Elon Musk"

For enda flere sitater fra både mannen selv eller fra personer rundt han, bør du sjekke ut Washington Post. Boka sitatene kommer fra kan forøvrig forhåndsbestilles på blant annet Amazon.co.uk.

Lyst på mer Elon Musk-info?
10 ting du kanskje ikke visste om Tesla-sjefen »

(Kilde: Washington Post)

annonse

Les også