Til hovedinnhold

Slik ser Windows 10 ut i stua di

Med «HoloLens» kan alle apper henges på veggen.

Microsoft

Et av Microsofts noe spesielle satsningsområder i de kommende årene vil være HoloLens. Dette er et slags «virtual reality»-system som plopper inn «hologrammer» i omgivelsene dine.

Det betyr at du kan se på TV på baderomsveggen mens du sitter på do, og spille virtuelt brettspill på stuebordet sammen med ungene.

Bruker ordinære Windows 10-apper

HoloLens vil være et helt eget system, som ikke trenger å kobles opp mot en PC eller et nettbrett for å fungere. HoloLens bruker Windows 10, og alle apper for Windows 10 kjører uten endringer på HoloLens.

I videoen under kan du se hvordan det fungerer. Microsofts herremann henger opp en videoapp på veggen, har en vær-app på bordet ved siden av stolen sin og en virtuell hund på stuegulvet.

Noen apper presenteres som flate vinduer, andre er tredimensjonale og animerte.

Videoappen drar han med seg når han går til et annet sted, slik at han kan fortsette å se film på kjøkkenet. Så strekker han den ut slik at den dekker hele veggen.

Spennende!

Presentasjonen er svært spennende, men man kan jo spørre seg hvor hensiktsmessig det egentlig er å ha en Skype-app på veggen og en kalender-app stående et helt annet sted i huset.

Demoen foregår også i svært kontrollerte miljøer, og en «leilighet» som er betydelig ryddigere enn vanlige folks hjem.

Det blir uansett svært interessant å se hvordan konseptet utvikler seg nå som det har blitt et satsningsområde. At HoloLens får noen nyttige og kanskje helt uventede bruksområder er det ingen tvil om.

I videoen under kan du for eksempel se hvordan en gjeng fra Microsoft bruker HoloLens for å kontrollere en robot.

Kanskje ikke hverdagsbruk.

Systemet blir utvilsomt også nyttig i undervistningssituasjoner. I denne videoen kan du se hvordan dette fungerer:

Det er kanskje denne typen bruk HoloLens er best egnet til.

Microsoft planlegger visstnok å lansere HoloLens-systemer i løpet av Windows 10s levetid. Partnerne deres inkluderer NASA, Unity, Legendary, Autodesk og Walt Disney Company.

Det er helt klart at HoloLens imponerer de som har prøvd det
– Jeg fikk prøve HoloLens, og det er helt magisk

(Kilde: The Verge)

annonse