Til hovedinnhold

John McAfee utvikler dings som skal gjøre deg helt anonym

Vil lage «mørke», idiotsikre nettverk for å hindre NSA-spionasje.

Gizmodo / Hardware.no

Det er liten tvil om at den store NSA-skandalen både har bekymret og provosert tilhengere av personvern på Internett, og flere har allerede iverksatt tiltak for å gjøre digital kommunikasjon sikrere.

Et eksempel er mannen bak nettstedet Megaupload, Kim Dotcom, som har kunngjort en ny og NSA-sikker kommunikasjontjeneste som skal lanseres neste år.

«Mørke» nettverk

Det viser seg at mannen bak antivirusprogrammet McAfee og tidligere rømling John McAfee heller ikke er særlig begeistret for NSA-avsløringene, og har nå sagt at han jobber med et kuriøst system som skal stenge ute NSA og andre spionasje-lystne. Dette melder The Verge.

Det var under en konferanse i byen San Jose i California nylig at McAfee kunngjorde det nye anti-spion-systemet sitt, som ennå har til gode å bli ordentlig utbrodert.

Konseptet heter «D-Central» og skal visstnok bestå av en spesiell enhet som kan brukes sammen med for eksempel PC-er og nettbrett til å opprette små, desentraliserte nettverk som utenforstående, blant andre statlige byråer, ikke vil ha tilgang til.

Blir rimelig

Disse «mørke» nettverkene skal så kunne benyttes av brukere til å kommunisere og dele filer fritt og trygt. Enhetene skal ha en rekkevidde på rundt tre kvartaler og byr ifølge McAfee på et unikt krypteringssystem som han mener ikke engang NSA vil kunne penetrere.

McAfee skal ha jobbet med teknologien i flere år, men har intensivert arbeidet de siste månedene. Han leter nå etter partnere til å utvikle selve maskinvaren og regner med at prototypen er cirka seks måneder unna. Prisen skal visstnok kun ligge på rundt 100 dollar.

McAfee innser at konseptet muligens vil bli bannlyst av myndighetene siden det lett vil kunne brukes til ulovlige aktiviteter, men sier at han i så fall bare selger det i andre land, som Storbritannia og Japan.

Det går an å lage sikre PC-er på egen hånd: Slik laget vi en usynlig og supersikker datamaskin (Ekstra) »

(Kilde: The Verge)

annonse