Til hovedinnhold

Netflix kutter kraftig i utvalget internasjonalt

Mange hundre serier og filmer forsvant fra tjenesten i går.

Netflix

Mange brukere av strømmetjenesten Netflix har sikkert lagt merke til at utvalget av filmer og TV-serier stadig er i forandring, men nå meldes det om et ganske heftig kutt i antall titler man kan velge mellom.

Ifølge blant andre The Verge fjernet Netflix internasjonalt intet mindre enn 1794 titler den 1. mai. Årsaken til det relativt dramatiske kuttet er ganske enkelt at flere lisensieringsavtaler med store studioer som Universal og Warner Brothers har utgått.

En dynamisk tjeneste

Utvalget av filmer og TV-serier på den norske Netflix-utgaven er som kjent en god del mindre enn i USA, så norske brukere vil følgelig ikke merke reduksjonen på samme måte. For en oversikt over hva som forsvinner kan du gå til nettstedet InstantWatcher, som følger med på hva som kommer og går på Netflix til enhver tid.

Om du for eksempel har ventet på den populære animasjonsserien South Park er du blant de uheldige, da 15 sesonger av denne serien er noe av det som nå forsvinner.

Som svar på nyheten sier Netflix at strømmetjenesten er en «dynamisk tjeneste» med konstante oppdateringer, og at 500 nye titler også legges til på samme tid som de nesten 1800 fjernes.

Netflix ble godt mottatt ved den norske lanseringen i oktober i fjor, men havnet også i en liten feide med Forbrukerrådet, som ikke var overbegeistret for brukervilkårene. Den stormen la seg imidlertid raskt, og Netflix har i dag flere hundre tusen norske brukere.

Netflix har også store planer for fremtiden: Selskapet vil trolig starte med strømming i 4K-oppløsning »

(Kilder: The Verge, Slate)

Mer om
annonse