Nyhet

Samsung-telefon med helt nye menyer

Endelig har operativsystemet Tizen fått maskinvare å kjøre på.

Dette er Samsungs første referansetelefon for Tizen.
Dette skjermbildet fra Tizen ble lekket i januar.

For et par år siden lanserte Samsung operativsystemet Bada sammen med sin første Wave-modell. Nå jobber Samsung, sammen med Intel og Panasonic, med et nytt operativsystem; Tizen.

Les også: Samsung og Intel med nytt mobil-OS

Målet med Tizen er å samle opp en rekke Linux-baserte operativsystemer som har falt av de senere årene. Blant dem er høyst sannsynlig også Samsungs Bada og MeeGo som Intel og Nokia utviklet.

Les også: Samsungs Bada på skraphaugen

Viste frem referansemobil

Tizen er akkurat ferdig i sin første versjon, og nå har Samsung også vist frem en mobil som kjører operativsystemet.

Telefonen er en referansedesign, og dermed ikke noe du vil få kjøpt i butikken. Slike tidlige modeller blir brukt til å vise frem operativsystemet, og til å la utviklere bryne seg på før den endelige lanseringen.

Telefonen som er vist frem har en skjerm på 4,3 tommer, og en tokjernet systembrikke på 1,2 GHz. Det er altså ikke noen skikkelig råtass som vises frem.

Vil se annerledes ut i butikken

Det trenger likevel ikke å bety noe for det ferdige produktet i butikken. Da Intel viste frem sin referansedesign for Medfield-plattformen med Atom-prosessor var det i form av en liten sort kloss med et rimelig kjedelig utseende.

Da vi fikk se Lenovos Medfield-telefon på årets CES-messe i Las Vegas var det ferdige produktet noe ganske annet enn referansetelefonen.

Les også: Sniktitt på Atom-mobilen Lenovo K800

Foreløpig har ikke Samsung annonsert noen offisielle planer for Tizen eller telefoner basert på programvaren. Det er ventet at mer informasjon kommer i løpet av Tizen-konferansen som ble sparket i gang i går og varer til og med i morgen.

(Kilde: netbooknews.com)

Les også
Her er Samsungs nye operativsystem
annonse