Til hovedinnhold

– Geforce GTX 680 har vært en salgsuksess

Men butikkhyllene fortsetter å stå tomme.

Hardware.no

Helt siden Nvidia slapp det nye flaggskipet sitt, GeForce GTX 680, har det glimret med sitt fravær i butikkhyllene. Nå forteller Nvidia at de likevel har solgt langt flere skjermkort enn de gjorde av forgjengeren GeForce GTX 580.

Det er ikke lett å finne Geforce GTX 680 i Norge.Foto: Prisguide.no

Rask vekst

Tallene viser at seks uker etter lanseringen har de solgt hele 60 prosent flere GTX 680-kort enn de gjorde da de slapp Geforce GTX 580 i slutten av 2010. Akkurat hvor mange enheter hver av dem har solgt etter de seks ukene har ikke Nvidia sagt noe om, annet enn at de er svært fornøyd med de nye tallene.

I stedet for å nevne spesifikke tall, bruker Nvidia heller tiden på å fortelle oss nok en gang om fordeler med «Kepler», slik som lavt strømforbruk, lydnivå og varmeutvikling. Selskapet underbygger skrytet med ytelsetester fra verdens 50 høyest rangerte anmeldelsessider i verden, som skal være rimelig enige om at Kepler er et steg i riktig retning.

Utsolgt

På det norske markedet har Nvidias nye flaggskip uten tvil solgt godt, og omtrent samtlige av nettbutikkene vi finner på Prisguide.no opplyser at de er tomme for skjermkortet. Bare et fåtall av nettbutikkene har skjermkortet inne, og ser vi på prisutviklingen har prisen faktisk gått opp etter at det ble lansert.

For å gjøre seg enda mer konkurransedyktige valgte konkurrenten AMD å kutte prisene på sine skjermkort kort tid etter at GTX 680 kom på markedet.

Les også: Slik lager Nvidia skjermkortene sine

(Kilde: Sweclockers)

annonse