Nyhet

Bli mobiloperatør du også

Drømmen om å kamme inn millioner av kroner på andres mobilbruk har fått telleverket til å gå varmt i hodet på mang en norsk mobilgründer. Det hører rett nok til sjeldenhetene at det virkelig blir butikk av det, men drømmen om å gjøre en Vollvik lever åpenbart i beste velgående.

Nå kan altså et nettsted som kaller seg Sonopia tilby deg å bli såkalt virtuell operatør på bare 15 minutter. Penger kan du visst nok tjene også, ettersom du får betalt for omsetningen dine kunder skaper på din mobiltjeneste. Hvor stor fortjenesten er avhenger av hvor mange kunder du får, men ligger normalt på mellom 3 og 8 prosent av inntektene dine kunder genererer, i følge en artikkel fra Associated Press.

Både foreninger og enkeltpersoner kan bli mobiloperatører og tilby kundene sine eksklusivt innhold. Fakturering, kundeservice og andre bagateller er det Sonopia som tar seg av.

Foreløpig må du nøye deg med å kapre kunder i USA, siden tjenesten kjøper linjekapasitet av Verizon Wireless. Blant organisasjoner som allerede er mobiloperatører finner vi National Wildlife Association (NWF), the American Medical Student Association (AMSA), og Omicron Delta Kappa (ODK).

Ellers vil det ventelig bli en rekke virtuelle mobiloperatører som ikke kan skilte med mer enn en til ti kunder, altså omtrent som vi har sett det i Norge det siste året.

annonse