Tek.no

Nyhet

- SIM-fri iPhone kommer i august

31 Mai 2011 12:27

Det spekuleres i mye og mangt om den neste Apple iPhone. Selv om de fleste virker enige om at den blir å finne i butikk først til høsten, vil nok spekulasjonene fortsette med stor intensitet frem til lanseringsdagen.

Nå har en ikke navngitt kilde, som nettstedet Macotakara og flere asiatiske medier setter sin lit til, kommet med nye påstander om mobilen vedkommende omtaler som iPhone 4S.

Dette skal etter sigende være en mobiltelefon som er ganske like iPhone 4 hva gjelder utseende, med en ARM Cortex A9-prosessor (enten en eller to kjerner) og et 8-megapikselkamera.

Uten plass til SIM-kort

Kilden hevder også at iPhone 4S kommer uten plass til eksternt SIM-kort, noe som nok en gang kan tvinge operatørene til å tenke annerledes. I stedet finner vi et dynamisk SIM-kort som må programmeres med en operatørkode eller abonnementskode, ifølge Mobil.nu.

Det innebærer at du i praksis skal kunne bytte mobiloperatør bare ved å aktivere en ny kode, noe som bør kunne korte ned porteringstiden betraktelig. I teorien skal det være mulig å bytte abonnement og operatør på noen sekunder med en slik ordning, men det spørs om mobilselskapene er villig til å legge såpass godt til rette for dette.

Med dynamisk SIM-kort skal det også være mulig å legge til rette for både 3G-nettverk og CDMA, slik at iPhone 4S kan brukes over nær sagt hele verden.

Den anonyme kilden hevder at iPhone 4S blir offentliggjort i slutten av juli eller starten av august. iPhone 5, som allerede skal være under utvikling, vil ifølge samme person komme på markedet våren 2012.

LES OGSÅ: Slik blir neste iPhone, ifølge ryktene

(Kilder: Macotakara, Mobil.nu)

Les også
Nå er hvit iPhone 4 i norske butikker
Les også
Glem iPhone 5 i sommer
Les også
– iPhone 5 vil bruke NFC for synkronisering
annonse