Til hovedinnhold

Nå meldes det om nok et problem med Googles Pixel-telefon

Feilene vil ingen enda ta.

Skjermdump Youtube

Googles første «egne» telefon fikk generelt en god mottakelse, men i ettertid har problemene kommet på løpende bånd, selv om de ikke ser ut til å angå alle brukere. Nå kan 9to5google melde om enda en plagsom, teknisk feil med Pixel-telefonen som plager en rekke brukere.

Denne gangen meldes det at telefonen simpelthen slår seg av som om mobilen er tom for strøm – selv om batterimåleren viser at det fremdeles er mer enn nok strøm igjen.

Kan være Android-relatert

Som tidligere er det brukere på blant annet Reddit og Googles eget produktforum som melder om problemet. Som et eksempel melder én bruker at Pixel-telefonen hans slo seg av til tross for at batteriindikatoren viste mellom 25 og 35 prosent.

Google Pixel.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dette skjedde to ganger over en periode på noen dager. Mange brukere melder om tilsvarende problemer, og som regel viser måleren et sted rundt 20-30 prosent for de fleste når problemet inntreffer.

En del rapporterer at problemet også gjelder Nexus 6P-mobilen, som har fått noen til å konkludere med at det kan dreie seg om en feil med den nye 7.1.1-versjonen av Android, som ble sluppet tidligere denne måneden.

Mange problemer i det siste

At Android 7 kan forårsake problemer av denne typen synes ikke helt usannsynlig, med tanke på at mange Nexus-brukere tidligere i år meldte om uvanlig rask tapping av strøm etter Android 7-oppdateringen. Trolig er det altså ikke et maskinvarerelatert problem, men Google har i skrivende stund til gode å kommentere saken.

Dette er det foreløpig seneste tekniske problemet det meldes om når det gjelder Pixel-telefonen. Tidligere har brukere rapportert om problemer med både lydavspilling, kameraproblemer og med vilkårlig frysing.

Google skal trolig lansere mer maskinvare neste år: To smartklokker fra selskapet skal være på vei »

annonse