Tek.no

Nyhet

TAG Heuers luksus-smartklokke selger unna

Forbrukere har ikke latt seg skremme av en prislapp på 13 000 kroner.

TAG Heuer/YouTube
Eigil Knudsen
8 Des 2015 10:12

Etter at en del opplysninger hadde lekket ut i forkant, ble den første smartklokken til den tradisjonsrike, sveitsiske klokkeprodusenten TAG Heuer omsider lansert med stor ståhei i november. Med en amerikansk pris på 12 800 kroner er ikke klokken billig, men dette ser ikke ut til å ha lagt en effektiv demper på populariteten.

Som nettstedet Bloomberg melder skal TAG Heuer nå nemlig øke produksjonen av den luksuriøse klokken kraftig for å møte den store etterspørselen. Opplysningene kom fra TAG Heuer-sjefen selv, Jean-Claude Biver.

Økes fra 1200 til 2000

I utgangspunktet lå produksjonen på 1200 eksemplarer i uken etter lanseringen, men i tiden fremover skal dette nå økes til 2000 eksemplarer i uken, som altså indikerer at klokken ble betydelig bedre mottatt enn ventet.

På grunn av den tilsynelatende suksessen kunne TAG Heuer-sjefen også fortelle at selskapet nå planlegger flere varianter av klokken, som vil bli lansert mot slutten av neste år eller begynnelsen av 2017. Biver antydet blant annet versjoner med gull og diamanter, som trolig betyr enda høyere prisklasser.

Titan, safirglass og Intel-prosessor

TAG Heuers smartklokke, som har fått det enkle navnet «Connected», har en skjerm med en oppløsning på 360 x 360 piksler, som skal gi en pikseltetthet på 240 piksler per tomme. Den ytre diameteren til klokkehuset er på 46 millimeter, og tykkelsen er på 12,8 millimeter.

Klokken skilter ellers med safirkrystall over skjermen, som skal gjøre produktet ripesikkert, og ikke minst er klokken laget av det lette og sterke metallet titan. Den har en tokjerners Intel-prosessor på 1,6 GHz, 1 GB minne, 4 GB lagringsplass, et batteri på 410 mAh, Wi-Fi og Bluetooth 4.1.

Luksus-smartklokken har en amerikansk pris på 1500 dollar, cirka 12 800 norske kroner, men norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Vi testet nylig en annen, sveitsisk smartklokke: Alpina Horological Smartwatch har også et klassisk design »

(Via PC Mag)

Les også
Dette er en Android-smartklokke til 12 500 kroner
Les også
Tag Heuers luksus-smartklokke skal få Apple Watch til å se billig ut
Les også
Tag Heuers luksus-smartklokke er rett rundt hjørnet
annonse

Les også