Til hovedinnhold

Vi tittet på hovedkortet Asrock kaller «et lite monster»

Du trenger ikke nødvendigvis ha en svær kasse for å kjøre Intels nye ekstremprosessor Core X.

Vegar Jansen, Tek.no
Vegar Jansen

Tek.no/Taipei: ASRock holdt i dag sin sedvanlige internasjonale pressekonferanse her på Computex, og viet naturlig nok en god del av tiden til sine nye hovedkort med Intels X299-brikkesett – som da kreves for Intels nye Core X-prosessorer.

Hovedkortene bruker da naturlig nok også den nye sokkelen LGA 2066, også kalt «Socket R4».

ASRocks James Lee forteller om hvordan de forskjellige kortene sikter mot forskjellige segmenter.
Vegar Jansen, Tek.no

Blant de seks nye ASRock-hovedkortene var det spesielt tre som skilte seg ut: Fatal1ty X299 Professional Gaming i9, X299 Taichi og X299E-ITX/ac.

Førstnevnte er ASRocks foreløpige toppmodell og vil ha en veiledende utsalgspris på 399 dollar.

Det som spesielt skiller det fra de andre X299-hovedkortene er nok at ASRock har utstyrt det med en 10 gigabit LAN-port fra Aquantia, mens resten av hurven har vanlig gigabit-LAN – først og fremst Intel I219V.

ASRock Fatal1ty X299 Professional Gaming i9 har en 10 gigabit LAN-port som for eksempel gir god fart mot en kjapp NAS.
Vegar Jansen, Tek.no

X299 Taichi er ment å være en toppmodell uten 10 gigabit nettverksport, men da til hyggeligere 299 dollar. ASRock regner med at dette vil være et av de første X299-kortene som settes i masseproduksjon, og planen er naturlig nok å kunne ha nok til markedet når Intels Core X-prosessorer kommer i butikkene mot slutten av juni måned.

ASRock X299 Taichi.
Vegar Jansen, Tek.no

Sjarmøren i X299-flokken er likevel Mini-ITX-kortet.

Her ofrer du riktignok muligheten for SLI eller CrossFireX, og Thunderbolt 3 har heller ikke ASRock klart å klemme inn på den lille plassen, men ellers er det ikke så veldig mye å savne kontra ATX-kortene.

Det lille monsteret: ASRock X299E-ITX/ac.

At de «jukser litt» ved å bruke SO-DIMM kan vi leve med, spesielt når de har klart å klemme inn plass til tre M.2-SSD-er. ASRock kaller den bare for «the little monster».

Foruten disse tre viste ASRock fram den spesielt overklokkingsvennlige X299 OC Formula designet med én DIMM per kanal, Fatal1ty X299 Gaming K6 og X299 Killer SLI/ac.

Noe for deg med mange grafikkort

For spesielt interesserte kunne ASRock også introdusere et nytt hovedkort i ATX-størrelse med tretten PCIe-spor. Dette er ment for «kryptovalutagravere» og andre som trenger å bruke regnekraften fra mange grafikkort.

ASRock_H110_Pro_BTC+.
Vegar Jansen, Tek.no

Det nye hovedkortet har fått navnet H110 Pro BTC+, og vi fikk se det demonstrert kjørende åtte grafikkort fra AMD – her var det visstnok en begrensning i AMDs drivere som gjorde at de for øyeblikket ikke kunne koble på alle tretten.

ASRock_110H Pro BTC+ i aksjon med åtte AMD-kort.
Vegar Jansen, Tek.no
annonse