Til hovedinnhold

Logitech slipper mekanisk spilltastatur med ekstra følsomme taster

«Logitech G810 Orion Spectre» dropper Cherry MX til fordel for egen løsning.

Logitech/YouTube

Logitech er en gammel traver innen spillutstyr, ikke minst tastaturer, og i en fersk pressemelding har selskapet dratt sløret av en enda en ny modell. Denne gangen dreier det seg om et nytt, mekanisk tastatur som retter seg spesifikt mot spillerne.

Tastaturet heter «G810 Orion Spectre», og bærer som navnet antyder et slektskap med blant annet fjorårets G910 Orion Spark og det nylig testede G410 Atlas Spectrum.

Følsomme, egenutviklede brytere

Det disse tastaturene har til felles er at de ikke kommer med de vante Cherry MX-bryterne, men derimot med Logitechs egenutviklede Romer-G-brytere.

Det spesielle med Romer G er at de opererer med et innslag på bare 1,5 millimeter, som altså betyr at nedtrykket ikke krever særlig med kraft. De fleste Cherry MX-bryterne bruker til sammenligning et innslag på rundt 2 millimeter.

Dette mener Logitech byr på en stor fordel i spillsammenheng, hvor marginene gjerne er små og det gjelder å få utført finger-kommandoene er kjapt som mulig.

Logitech G810 Orion Spectrum.
Logitech

Lys i millioner av farger

Ellers kommer G810 Orion Spectre med full lysstyring med hele fargespekteret. Via en egen programvare kan du blant annet konfigurere hvert enkelt tastelys individuelt, synkronisere lyseffekter med annet Logitech-utstyr, og bruke lys til å holde styr på kommandoer i spillene.

Programvaren kommer med forhåndsdefinerte spillprofiler til over 300 spill. Tastaturet har for øvrig et hovedbaklys som gjør at du kan finne de rette tastene om du spiller i et mørkt miljø, og Logitech opplyser at varigheten til tastaturet ligger på 70 millioner trykk.

Mer informasjon finner du hos Logitech, og se også den korte presentasjonsvideoen under.

Lyst på et lekkert aluminiumstastatur i stedet? Rapoo 8900P er stilig og rimelig »

annonse