Til hovedinnhold

Xioamis neste brettmobil kan konkurrere med de aller heftigste toppmodellene

Spesifikasjonene til Mi Note 2 har lekket.

High-tec-mail.ru/Weibo/Tek.no, montasje

Kinesiske Xiaomi lanserte sin brettmobil Mi Note allerede i januar i fjor, og først den siste tiden har det begynt å komme fyldige rykter om oppfølgeren. Nå har blant andre PhoneArena snappet opp en lekkasje av spesifikasjonene til den nye mobilen, og de blir temmelig upåklagelige.

Lekkasjen kom i form av bilder fra en PowerPoint-presentasjon av Mi Mote 2, og skulle dermed være autentiske, selv om de altså ikke er offisielt bekreftet av Xiaomi.

Dobbeltkamera og masse minne

Ifølge lekkasjen får Mi Note 2, som tidligere antatt, en Snapdragon 821-brikke under panseret og en 5,7-tommers skjerm med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Den skal komme i to versjoner, hvorav den ene byr på 4 GB minne og 64 GB lagringsplass, mens den andre klasker til med solide 6 GB minne og hele 128 GB lagringsplass.

Et annet lekket bilde av mobilen. Hvordan den faktisk vil se ut finner vi trolig ut neste uke.
Weibo

Ellers blir kameraløsningen nokså heftig, om vi skal tro lekkasjen. Den nye brettmobilen kommer visstnok med et dobbeltkamera på baksiden, hvorav det ene skilter med hele 23 megapiksler, mens det andre har 12 megapiksler. Det er uvisst akkurat hva slags funksjoner dobbeltkameraet får.

Frontkameraet har på sin side 8 megapiksler, mens batteriet er på høyst brukbare 4100 mAh. Videre er det verdt å merke seg at Mi Note skal få ultrasonisk fingeravtrykkleser integrert under glassdekselet, akkurat som Xiaomis nylig lanserte toppmodell Mi 5s.

Iris-skanner

Dette er en ganske ny og ganske elegant løsning som innebærer å bruke ultralydbølger til å lese av detaljene på fingertuppene i tre dimensjoner, og som også fungerer med skitne fingertupper. I tillegg skal en iris-skanner også være på plass i den nye telefonen.

Utgaven med 4 GB/64 GB skal ligger på 415 dollar, mens versjonen med 6 GB/128 GB skal koste 445 dollar, som tilsvarer henholdsvis 3400 kroner og 3600 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mi Note 2 skal ifølge rykter avdukes offisielt den 25. oktober.

Nylig ble det også lekket bilder av det som skal være Mi Note 2: Om bildene stemmer blir brettmobilen så så si helt rammeløs »

annonse