Til hovedinnhold

iPad lanseres straks i Norge

(Nettavisen) Med både Nettavisen og en rekke andre mediebedrifter allerede tilgjengelig med spesialversjoner på Apples nettbrett iPad, kan det fort være lett å glemme at produktet strengt tatt ikke er lansert i Norge ennå.
Flere nettbutikker har solgt produktet i lang tid, og privatimporten er trolig enorm, men Apple selv har aldri lansert det her i landet.
Les også vår test av konkurrenten Samsung Galaxy Tab.
Årsaken skal kort og godt være at etterspørselen har vært større enn leverandøren av selve skjermen på enheten har klart å følge med på.
Men nå - nærmere tre måneder etter at Apple avduket saken - melder både Netcom og Telenor offisielt at de vil være klar til å selge produktet.
«Det er nå klart at Telenor vil tilby egne dataabonnement til iPad med WiFi + 3G i de kommende måneder», skriver Telenor i en pressemelding - og beklager at de ikke kan si noe mer av hensyn til Apple.
Og Netcom kom raskt opp med det samme:
«Kjapp bekreftelse på at iPad blir tilgjengelig i Norge med Netcom-abonnement i løpet av de nærmeste månedene ;))», skriver informasjonssjef Øyvind Vederhus i en rask SMS til Nettavisen.
Det store spørsmålet nå er egentlig om «de nærmeste månedene» betyr om det skal rekke julesalget, eller om Norge kommer til å stå på listen når «iPad 2» dyttes ut på markedet. I USA har de begynt å selge iPad med kraftig rabatt, noe som kan tyde på at lagrene skal tømmes før noe nytt kommer...
Les også vår test av norske iPad.

annonse