Til hovedinnhold

NetCom: - First 4G ever!

For to måneder siden kunne NetCom bekrefte overfor Mobilen.no at de var i rute med utbyggingen av 4G-nettet som skal stå klart i Oslo i 2010. NetCom benytter her den nye teknologien Long Term Evolution (LTE), som vil gi langt høyere hastigheter enn det vi er vandt med i dagens turbo-3G-nett. Nå hevder NetComs at de har foretatt verdens første ”live-test” av 4G, og har publisert en video på You Tube som bevis. Videoen viser kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom foran en bærbar PC sammen med kolleger og asiatiske samarbeidspartnere fr a Huawei, som foreller at han ”åpner internett” og bekrefter at tilkoblingen var vellykket.

- First 4G ever! utbryter Vederhus, og får et rungende ”Yeah!” til svar fra tilskuerne.

Ekte test
Selv om You Tube-videoen i seg selv ikke beviser noe som helst, og derfor er ment som et kreativt og humoristisk innslag fra NetComs side, tyder alt på at den norske operatøren faktisk er først i verden til å teste ut LTE-teknologi i et kommersielt 4G-nett. NetComs nye basestasjoner er nemlig på plass.

- Hittil har vi kun sett hva 4G kan presentere i ulike testmiljøer rundt om i verden, og jeg er veldig stolt over at vi er først ute med å gjennomføre en ekte internettoppkobling via et kommersielt 4G-nett. Vi jobber på spreng med utrullingen i Oslo, og gleder oss veldig til at kundene våre kan ta i bruk det nye nettet neste år, sier administrerende direktør August Baumann i NetCom.

(Artikkelen fortsettes.)

150 megabit per sekund?
Med 4G vil du få teoretiske hastigheter opptil 150 Mbit/s, mot dagens 3,6 Mbit/s (3G) og 7,2 Mbit/s (Turbo-3G). Den reelle hastigheten vil selvsagt være lavere, men du vil uansett få langt høyere hastigheter på mobilt bredbånd enn det du har i dag.

NetComs første 4G-test gikk ut på å laste ned høyoppløste bilder, musikk, filmer og applikasjoner. Hastigheten var etter sigende raskere enn det du klarer å oppnå med de fleste fastnettslinjer. Se videoen fra 4G-fremvisningen her:

Mer om
annonse