Til hovedinnhold

Vivaz pro med HD og tastatur

(Barcelona/Mobilen.no): Sony Ericsson har lansert tre «nye» mobiltelefoner her nede i Barcelona. Først krympet de sin kommende Xperia X10-modell til en miniutgave. Så la de på tastatur på den lille karen i det som har blitt en Xperia X10 mini pro.
Den siste telefonen de kom med var Vivaz pro. Som du da kanskje skjønner er det snakk om en versjon av Vivaz-telefonen de lanserte i januar, bare med fullt tastatur og et litt dårligere kamera.
Ny plattform
Der de to første modellene er Android-mobiler er Vivaz pro basert på operativsystemet Symbian S60. Litt av budskapet til Sony Ericsson under pressekonferansen her nede i Barcelona i går var da også at selskapet var åpent for det meste.
De har blant annet lansert en åpen plattform for det de kaller fremtiden av mobil underholdning. Creations heter plattformen de presenterer her nede som skal gjøre det enkelt for brukerne å lage og publisere alt mulig innhold. Ikke akkurat noe banebrytende i prinsippet, men vi vil komme tilbake med flere detaljer så fort vi har fått det demonstrert ordentlig av Sony Ericsson selv.
Her skal det tastes
Vi bør vel allikevel komme oss tilbake til selve telefonen i dette bildet, Vivaz pro. Den nye mobilen til Sony Ericsson skal dukke opp før sommeren setter i gang for fullt og lar deg selvsagt i likhet med forløperen ta opp video i HD-oppløsning.


Det aller meste annet er da også likt som i forløperen, og sånn sett er det lite nytt å ta tak i her, bortsett fra selve tastaturet. Telefonen gir brukeren både et fullt tastatur og berøringsskjerm. Dette er jo sikkert svært gledelig for de som ikke akkurat har sett med blide øyne på at et virtuelt tastatur på en berøringsskjerm er eneste mulighet til å skrive e-post og meldinger.
Riktignok er det en annen vesentlig forskjell på de to Vivaz-telefonene. Der den originale modellen er utstyrt med et kamera med 8,1 megapikslers oppløsning er pro-utgaven nedgradert. Den er nemlig utstyrt med «bare» 5,1 megapiksler.
Menneskelig design
Designmessig fokuserte Sony Ericsson i går spesielt på hvordan de nå har begynt å designe telefoner basert på menneskeformens kurver. Dette er tydeligvis selskapets nye designfilosofi og noe de hevder skal prege alle nye Sony Ericssons-produkter.
Utover at det høres fantastisk ut og skal gjøre telefonene lettere å kjenne igjen skal det visstnok også føre til at de ligger bedre i hånden.
Hvor bra de ligger i hånden skal vi komme tilbake til litt senere i uka, med en litt dypere forhåndstitt.

Mer om
annonse