Til hovedinnhold

– Det var ikke med vilje

Bildebyrå anker millionerstatning.

Shutterstock/Nata-Lia

I høst ble bildebyråene Getty Images og AFP dømt til å betale nærmere 7,3 millioner kroner i erstatning etter å ha distribuert et av fotografen Daniel Morels bilder uten tillatelse.

Nå kan det se ut som om siste ord likevel ikke er sagt i saken.

Advokatmat

Bildebyråene har nå henvendt seg til distriktsretten i New York for å få dommen omgjort. De argumenterer for at det ikke var et bevisst opphavsrettighetsbrudd, men derimot en feiltagelse. Noe som i så fall vil kunne skjerme dem for strengeste dom i saken.

I tillegg argumenterer de for at erstatningssummen på 1,2 millioner dollar, som er blant de største hittil tilkjent for urettmessig bruk av bilder, er alt for stor. De hevder at Daniel Morel på det meste kan tilkjennes en erstatning på 200 000 dollar, samt en bot på 2500 dollar for brudd på opphavsrettighetene.

Antatt advokathonorarer for saken er så langt på over 8 millioner dollar.

Les også: Getty kan selge bildene dine

Bildet blant bilder

Bildet hele saken dreier seg om, ble tatt av Morel i forbindelse med jordskjelvet på Tahiti i 2010. Det viser en kvinne som hjelpes ut av ruinene i et hus og ble delt på mikrobloggtjenesten Twitter, hvor det så ble plukket opp av Getty Images.

Getty spredte så bildet til en rekke medier uten å innhente tillatelse fra fotografen, noe som førte til at Morel i høst ble tilkjent den maksimale erstatningssummen på 1,2 millioner dollar.

Hele forespørselen om omgjøringsbegjæring kan du lese her (PDF).

Vil du tjene penger på bildene dine? Slik kan du selge blinkskuddene dine»

(Kilde: Petapixel.com)

annonse