Til hovedinnhold

Oi, endelig ny Spotify for Windows Phone!

Den svenske strømmetjenesten erstatter utgammel app.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Det har kommet til flere nye valg i Spotify-menyen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Nå viser Spotify sin mørke side på tvers av alle operativsystemer. Den gamle Windows Phone-appen så helt annerledes ut.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Denne skjermen lar deg bla rundt i nytt Spotify-innhold.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Hvis du har brukt Spotify på en Windows Phone-mobil, har du kanskje merket at strømmetjenesten ikke helt har fulgt med i tiden her. Mens appen har blitt hyppig oppdatert både på Android- og iOS-plattformene, har det svenske selskapet tilbudt bare den enkleste funksjonaliteten til Windows Phone-brukerne sine. I dag slapp selskapet en ny Windows Phone-app, og det er på tide å oppdatere.

Her får du nemlig langt mer funksjonalitet enn det som lå i forrige versjon. Også designen blir ny.

Spotify-appen for Windows Phone har vært nesten uendret siden i februar i fjor, mens alle de andre utgavene av appen har fått stadige oppdateringer.

Flere nye funksjoner

Blant de nye funksjonene du får, hvis du oppdaterer, er Spotify-radio, Discover-siden under navnet «oppdag», og en forside med en mengde spillelister med ulike sjangre og tempo.

Vi installerte den nye Spotify-appen på en Lumia 1520 fra Nokia. Telefonen kjører nye Windows Phone 8.1. Appen er til dels betydelig raskere enn den har vært tidligere. Det er spesielt når du går inn og ut av appen under avspilling vi før har opplevd litt venting. Det oppstår fortsatt litt venting når vi skal fra åpningsskjermen og inn i spillelisten som er i gang, men ellers har appen blitt svært rask.

Oppdag-funksjonen viser deg nye spor, artister og plater, basert på det du har hørt på før. Denne fungerer akkurat slik vi er vant til fra PC, og fyller skjermen med forslag. Også Spotify-radioen fungerer slik vi kjenner den, med en låt eller en artist som utgangspunkt, før den

Les om nye Windows Phone 8.1

Hvorfor har du så store knapper, Spotify?

Det er litt merkelig at Spotify ikke ser ut til å ha tatt høyde for de største skjermoppløsningene i den nye Windows-appen sin. På den enorme full-HD-skjermen til Nokia Lumia 1520, blir alle visuelle elementer svært store på skjermen. Vi regner med at de ser mer fornuftige ut på en mindre skjerm, men dette er likevel et litt pussig valg, synes vi.

Selv om Spotify-brukere med Windows-telefoner nå får en langt mer komplett tjeneste, er ikke den nye appen helt oppdatert. Spotify har nemlig introdusert en del nye funksjoner, og en ny svart design på Android- og iOS-appene sine. Den samme designen er også rullet ut på PC.

Det viktigste som ikke er med her, er den nye organiseringen av musikk. Etter den siste store oppdateringen, har nemlig «Starred»-listen fått mindre betydning. I stedet lagrer man musikk i en slags bibliotekløsning. Denne løsningen er ikke med i Windows Phone-versjonen av Spotify.

Spotify for Windows Phone kan lastes ned fra Microsofts applikasjonsbutikk

Les mer om mobilapper på vår temaside »

annonse