Til hovedinnhold

Unik norsk film-app klar i iTunes

Filmgrail er tjenesten for deg som er glad i film.

Simon Strumse synes det var irriterende at det skulle være så vanskelig å finne frem til filmene han ville se. To år senere er han klar med Filmgrail, en omfattende søketjeneste som lar deg finne frem til gamle og nye favorittfilmer på mange ulike vis.

Gratis og reklamefri

Denne uken kom Filmgrail til iTunes, der den ligger som en gratis og reklamefri applikasjon. I løpet av en uke eller to vil også Android-brukere kunne laste ned appen til sin mobil. Vi møtte Strumse, for å høre mer om planene for Filmgrail.

Ifølge Strumse finnes det tusenvis av filmer klare for strømming eller nedlasting. Men filmene er spredt på flere tilbydere, og de fleste opererer med topplister der det kan være vanskelig å se hvilke skatter som ligger skjult bak Hollywoods kommersielle suksesser.

Smarte søkefunksjoner

Strumse sier det første han ville gjøre var å finne en bedre måte å søke i filmtjenestene på. Med Filmgrail har han samlet de fleste av tilbyderne i en felles søkemotor, og i løpet av et par uker regner han med å kunne tilby en tilnærmet komplett oversikt over alle filmene fra alle de store tilbyderne. Get, Platekompaniet, Netflix og iTunes er på plass, mens Viaplay, Filmnet, Canal Digital og Altibox skal være like om hjørnet.

Når du åpner Filmgrail får du opp et søkefelt der du kan skrive inn navn på film, en skuespiller, eller et annet stikkord som gjør det enklere å finne filmen. Søkeresultatet viser hvor filmen du søker etter er tilgjengelig. Du kan velge bort de kildene som ikke er aktuelle for deg, slik at du slipper å få treff på filmer som bare finnes hos en tilbyder du ikke har tilgang til.

Humor og drama, eller bare action?

I tillegg til å finne frem til filmen, får du også en skala som viser hvordan filmen er vurdert på ulike områder som action, drama, romantikk, humor og så videre. Du kan søke etter film direkte fra disse kriteriene, ved å trekke i ulike spaker. Slik kan du finne frem til morsomme grøsserere, romantiske actionfilmer eller hva du måtte føle for å søke deg frem til.

Når du har valgt en fil vil du også kunne lese informasjon om filmen, og se traileren på mobilen. Finner du en film du vil se, legger du den til i din egen filmliste.

– Vi vil også gjøre det enklere for de som ønsker å se litt smalere filmer, eller som er opptatt av norsk eller europeisk film, sier Strumse.

Blir sosial app

Tjenesten er allerede nyttig, og med tiden skal den også bli mer sosial, lover Strumse. I neste versjon vil du kunne velge å la vennene dine se om de har planer om å se samme film som deg. I så fall kan dere jo se filmen sammen.

Strumse ser heller ikke bort ifra at søt musikk kan oppstå som en følge av appens sosiale funksjoner. Den kan for eksempel bli aktuelt å la deg søke etter andre som har interesse for de samme filmene som deg, slik at dere kan kontakte hverandre. Litt som med Tinder, sier Strumse.

Men foreløpig er de sosiale tjenestene ikke på plass, og du må nøye deg med å lage egne favorittlister. Om du for eksempel har Netflix på mobilen eller nettbrettet ditt, kan du også velge å starte filmen direkte fra Filmgrail.

Ber om tilbakemeldinger

– Vi har laget denne appen for sluttbrukerne, og er spent på tilbakemeldingene. Vi ønsker å gjøre brukeropplevelsen så god som mulig, og vil gjerne høre fra de som bruker oss, sier Strumse.

Les også: Denne strømmetjenesten har det beste utvalget

annonse