Tesla-sjefen varsler prisoppgang

Skrur opp prisen på «Autopilot»-pakke nok en gang.

Tesla skrur opp prisen på selvkjøring.

Elon Musk varsler nå via Twitter at prisen for «full selvkjøring» i Tesla sine biler vil øke med 1000 dollar, eller rundt 10 000 kroner. Prisen er forventet å endres den 1. juli.

Dette er ikke første gang Tesla skrur opp prisen på pakken, og skal vi tro Musk vil dette ikke være siste gang heller.

– FSD (Full self-driving) vil fortsette å øke i pris ettersom programvaren nærmer seg godkjenning for selvkjøring, skrev Musk på Twitter etter at varslet om et prishopp var sendt ut først.

Koster allerede 50 000 kroner

Frem til 1. juli vil prisen for FSD være 7000 dollar på det amerikanske markedet. Eksempelvis koster tilsvarende system deg 50 000 norske kroner når du bestiller deg av de ulike modellene via Tesla sine norske hjemmesider.

Med dagens kurs så vil en stigning på 1000 dollar bety rett i underkant av 10 000 kroner ekstra for tilsvarende pakke.

Les også
Dyson har for første gang vist frem sin kansellerte elbil

Ikke helt selvkjørende ennå

Selv om Tesla har et stykke igjen før bilen kan kjøre deg rundt helt på egenhånd, har dagens «Autopilot» støtte for ting som automatisk filholding og bremsing og akselerering for å følge trafikken.

I tillegg hjelper bilen deg skifte fil på motorveien slik at du unngår å havne i situasjoner hvor noen ligger i blindsonen din. Samtidig kan også bilen bistå deg i å parkere.

De som har betalt for «full selvkjøring» vil gradvis også få flere funksjoner som skiller seg fra andre brukere med bare vanlig «Autopilot», men foreløpig er opplevelsen så godt som identisk.

(Kilde: Twitter)

annonse