Tek.no

Nyhet

Samsung Galaxy Fold er snart på vei... igjen

Åpner opp for forhåndsregistrering i USA.

Martyn Landi/PA Photos/NTB scanpix
3 Sept 2019 09:26

Samsung Galaxy Fold – selskapet første brettbare mobiltelefon – er snart på vei til markedet. Det trodde vi tidligere i år også, men nå er det neppe noen vei tilbake for selskapet.

De har åpnet opp for forhåndsregistrering i USA, hvor brukere kan melde sin interesse for å kjøpe mobilen. Det er altså ikke forhåndsbestlling, men likevel et tydelig tegn på at den spesielle mobilen er rett rundt hjørnet.

Samsung har tidligere indikert en september-lansering, og dette bekrefter påstanden ytterligere.

Måtte trekkes

Samsung Galaxy Fold var ment å slippes i april i utvalgte markeder. Her i Norge skulle den komme i mai. Men etter at mange av enhetene som hadde blitt sendt ut til testjournalister begynte å bli ødelagt etter bare noen dager med bruk, endret alle planene seg.

Samsung trakk den 21.000 kroner dyre mobilen før den engang kom i butikkene, og lovte å fikse feilene testjournalistene hadde påpekt. Det inkluderte blant annet å tette glippene mellom skjermen og skjermbretten, samt forlenge skjermbelegget helt ut mot kantene.

Se endringene på Samsung Galaxy Fold her.

Mindre konkurranse

Til tross for alle problemene rundt Galaxy Fold-lanseringen, har ikke noen konkurrenter klart å komme Samsung i forkjøpet med en brettbar mobil på markedet.

Foreløpig er det to andre konkurrenter: Huaweis Mate X, som vi har prøvd, og Xiaomis fortsatt navnløse dobbelt brettbare mobil, som såvidt har blitt vist frem av selskapet.

På grunn av amerikanske sanksjoner har Google meldt at Huaweis kommende mobiler ikke vil komme med Google-tjenester installert, slik som applikasjonsbutikken Play Store. Det kan by på store problemer for Huawei, som skal vise frem Mate 30 og Mate 30 Pro i midten av september. Nøyaktig når Mate X skal lanseres er ikke sikkert, men det har tidligere blitt indikert en høstlansering.

Usikker på norsk lanseringsdato

Selv om Samsung nå har indikert at Galaxy Fold er rett rundt hjørnet, er det ikke sikkert dette vil gjelde Norge. Den opprinnelige norske lanseringsdatoen var omtrent en måned etter USA, og ifølge nettstedet Sammobile er det bare USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og India som vil få tilgang til Galaxy Fold i september.

Les også
Samsung Galaxy Fold har fått dato
annonse

Les også