Til hovedinnhold

Netflix: – Piratkopiering minker der vi etablerer oss

Innholdssjef Ted Sarandos mener at økt valgfrihet er nøkkelen til suksess.

Netflix

Piratkopiering later til å være en evig hodepine for film- og TV-bransjen, men stadig flere begynner å få øynene opp for nye modeller, kontra det tradisjonelle systemet med lisenser og begrensninger.

Amerikanske Netflix er én av virksomhetene som befinner seg i fortroppen for innovasjon og nye løsninger, i en bransje som er dominert av eldre prinsipper og praksiser. I et intervju med nettstedet Stuff sier innholdssjef Ted Sarandos det rett ut:
– Den beste måten å bekjempe piratkopiering på er ikke ved lovgivning og straffeforfølgelse, men ved å tilby gode alternativer.

Folk flest er ærlige

I intervjuet blir Sarandos spurt om hva Netflix har gjort i kampen mot ulovlig fildeling. Blant tiltakene nevner innholdssjefen at Netflix får nettleverandører til å offentliggjøre sine nedlastingshastigheter. I denne datamengden finner man også informasjon om kundenes nettvaner:

– Når vi lanserer Netflix på et nytt sted, ser vi at BitTorrent-trafikken minker samtidig som Netflix øker, sier Sarandos, som for øvrig mener at folk flest er ærlige.

– Én av bieffektene av veksten i innhold er en forventning om tilgang. Du kan ikke bruke Internett til markedsføring, og deretter ikke levere varene der også.

Vil endre bransjen

Netflix har over 33 millioner brukere på verdensbasis, og nesten 30 millioner av disse er plassert i USA. Tjenesten ble lansert i Norge i fjor høst, og har mottatt god kritikk for brukervennlighet og ytelse – selv om mengden innhold ikke alltid er utsatt for like mye skryt.

Mye av årsaken til manglende innhold er lisenser og geografiske begrensninger fra innholdsprodusentene. Netflix ønsker selv å endre opphavsrettbransjen, og ser for seg lansering av filmer og serier samtidig til hele verden. Alle Netflix' egenproduserte serier, som House of Cards og Hemlock Grove, følger denne modellen.

Netflix gjør det bedre enn tradisjonell kringkasting:
Disse tallene burde skremme TV-kanalene »

(Kilder: Stuff via Gizmodo og TorrentFreak)

annonse