Til hovedinnhold

Ikeas smarthøyttalere skal få en «folkelig» pris

Samtidig får de lydkvalitet som Sonos-høyttalere.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

I fjor sommer var vi hos Ikea i Älmhult for å se og høre om deres planlagte smarthøyttalere.

Den gangen var det ikke så tydelig når produktet ville komme i butikkene, men i en ny video som er lagt ut på nettstedet deres kommer det nå frem at smarthøyttalerne vil være klare for butikkhyllene fra august.

Fleksible å plassere i hjemmet

Prototypen av høyttaleren er utviklet for å passe i Ikeas hyllestørrelser, blant annet i Kallax-serien. Øverst en Sonos One.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Høyttalerserien består av flere ulike høyttalere og går under navnet «Symfonisk». Disse kommer som et ledd i at Ikea vil styrke satsningen sin på smarthjem. Symfonisk utvikles i samarbeid med Sonos, og vil følgelig være kompatible med andre Sonos-høyttalere, som Sonos One og Sonos Beam.

Om du ikke er kjent med Sonos-systemet, er det en serie med høyttalere i ulike størrelser hvor du blant annet kan spille av musikk i ett eller flere rom på én gang.

Det som skiller Ikeas høyttalere fra Sonos egne er at de er mer fleksible i plasseringen og dessuten spesialtilpasset for Ikeas egne hyller. De skal også kunne festes under skap eller på egne skinneløsninger, og da vi var på besøk fikk vi se hvordan en høyttaler i seg selv kunne fungere som en hylle.

Ikea ser for seg å lage mange ulike festemuligheter, som for eksempel til under kjøkkenskap eller på skinner.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Blir billigere enn Sonos

Selv om lite er kjent om nøyaktige modeller eller prisen Ikea legger seg på hører vi i videoen Stjepan Begic, som er Ikeas produktutvikler for smarthjem, omtale serien på følgende måte:

– Vi ville at høyttaleren skulle være et fullverdig medlem av Sonos-familien, uten å inngå kompromiss på lydkvalitet eller brukeropplevelse. Men vi ønsket også at prisnivået skal være på et nivå hvor vi kan nå mange mennesker.

Det er godt nytt for mange av oss som kanskje synes Sonos-produkter er enkle i bruk og fungerer god sammen, men er vel dyre i innkjøp.

Ikea lager også smarte lys:
Vi har testet IKEAs smarte lyssystem »

(Kilde: Digital Trends)

annonse