Til hovedinnhold

Oppdaterte Windows 10 – fikk tusenvis av filer slettet

Skjermdump, Tek.no

– Oppdateringen slettet alle filene mine som jeg har samlet opp over 23 år. Det utgjør 220 GB. Dette er ikke til å tro. Jeg har brukt Microsoft-produkter siden 1995 og noe som dette har aldri skjedd meg før.

Dette skrev Robert Ziko på Microsofts support-sider på fredag etter at han hadde lastet ned den nyeste Windows 10-versjonen. Nå er oppdateringen trukket fra Microsofts nettsider.

Ikke lenger tilgjengelig

Den nye versjonen av Microsofts operativsystem heter Windows 10 October Update 2018, og ble tilgjengelig for nedlasting onsdag 3. oktober. Inkludert var en rekke nye funksjoner, blant annet «Dark Mode».

Oppdateringslenken på Microsofts nettside som tidligere pekte til versjon 1809 av Windows 10, som skal være dem rammede versjonen, er nå byttet ut med en lenke som peker til en eldre versjon.

Slettet filer i «Mine dokumenter»-mappen

Feilen i den nye versjonen av Windows 10 skal ha ført til at en liten andel av brukerne fikk filer de hadde lagret i blant annet standardmappen «Mine Dokumenter» slettet. Nøyaktig hvilke mapper som ble tømt, og hvor mange brukere som er rammet, er usikkert.

Noen brukere har meldt ifra om at alle mapper i C:\Brukernavn\ og C:\Brukernavn\ public ble slettet.

Ble varslet om problemet for flere måneder siden

Utvikleren Rafael Rivera la ut skjermbilder på twitter av klager fra beta-brukere som hadde meldt om denne feilen for flere måneder siden.

I skjermbildene ser man flere beta-brukere som fikk prøve en tidlig versjon av Windows 10 October Update som klagde på at deres personlige filer lagret på Windows-partisjonen ble slettet så fort de oppdaterte operativsystemet.

untitled link

Som Engadget skriver virker det som det var såpass få brukere som ble rammet av feilen at Microsoft ikke forsto alvoret av feilen, eller rett og slett at de ikke fikk med seg feilen før de rullet ut operativsystemet.

Andre gang på seks måneder

Microsoft hadde store problemer forrige gang de lanserte en ny versjon av Windows 10 også. I april rullet de ut Windows 10 April Update, og opptil 50 prosent av alle som forsøkte å laste ned oppdateringen ble rammet av en eller annen slags feil, skrev Tech Radar.

Det kunne være alt fra at PC-en ikke lenger klarte å koble seg opp til et trådløst nettverk, eller at hele maskinen frøs.

Fram til Microsoft slipper en ny versjon av Windows 10 October Update anbefaler vi å avvente å oppdatere maskinen din. Husk også å ta jevnlig sikkerhetskopi av dataen din, så du ikke mister noe verdifullt.

Les vår guide til hvordan du sikrer alt på maskinen din på bare to minutter.

annonse