Tek.no

Nyhet

Netflix dropper AirPlay-støtte

Gjør det vanskeligere for Apple-brukere å sende videoer til TV-en.

Mike Blake
8 Apr 2019 07:26

Uten forvarsel har Netflix kuttet støtten for AirPlay. Frem til nå har dette vært den enkleste måten for Apple-brukere å sende en video fra en iPad eller en iPhone til en Apple TV, men med den nye Netflix-appen går ikke dette lenger an.

Googles konkurrerende løsning, Chromecast, fungerer imidlertid fortsatt.

Skylder på teknisk begrensning

Støtten for AirPlay ble fjernet fra Netflix-appen i det skjulte i forrige uke, og ble først oppdaget av teknologimedier på fredag.

Netflix' avgjørelse kommer på bakgrunn av at Apple har inngått samarbeid med en rekke TV-produsenter, blant annet LG og Samsung, om å implementere AirPlay 2 i TV-ene deres. Det vil gjøre at du kan enkelt sende videoer og musikk til TV-ene, uten å måtte ha en Apple TV koblet til.

Netflix sier i en uttalelse at siden AirPlay nå kommer til så mange forskjellige enheter, kan de ikke lenger verifisere at appen deres oppfører seg som den skal når den sender video til enhet:

– Vi vil sikre oss at brukerne våre har en strålende Netflix-opplevelse på alle enheter de bruker. Nå som AirPlay-støtte rulles ut til tredjepartsenheter, er det ingen måte for oss å skille mellom forskjellige enheter (Hva som er en Apple TV og hva som ikke er det), for å sertifisere disse opplevelsene, skriver Netflix i en uttalelse.

Derfor har de altså kuttet Airplay mellom samtlige enheter, også Apples egne. Med andre ord kan du nå ikke lenger begynne å se en video på iPaden din, og enkelt slenge den over til TV-en via iPaden. I stedet må du inn på Apple TV-ens Netflix-app, og finne videoen der i stedet.

Apples Netflix-konkurrent snart klar

Samtidig som Netflix kutter Airplay-støtten jobber også Apple med å lansere sin strømmetjeneste, Apple TV+. Tjenesten vil komme med nye, egenproduserte serier hver eneste måned, og akkurat som Netflix kan du laste ned innholdet og se det offline.

Tjenesten skal slippes i 100 land, Norge inkludert, til høsten. Hva tjenesten vil koste er ennå ikke avslørt, men det meste peker mot en pris som vil matche Netflix' abonnementspris.

Les mer om Apples lansering her, hvor de også viste frem et nytt kredittkort »

Les også
Apple TV+ kommer 1. november og koster 59 kroner måneden
Les også
Apple åpnet for første gang opp for «casting» til Google-høyttalere
Les også
Nå kan du prøve Apples nye TV-app
Les også
Netflix øker lydkvaliteten
annonse