Dette er nytt i dagens iOS-oppdatering

Apple oppdaterer samtlige operativsystem.

Mandag kveld oppdaterte Apple samtlige operativsystem til produktene sine, i form av iOS 12.4, watchOS 5.3, macOS 10.14.6, og tvOS 12.4.

Dette blir trolig den siste store programvareoppdateringen av iOS 12, før Apple slipper iOS 13 senere i år i forbindelse med iPhone-lanseringen.

Én viktig endring i 12.4

Du kan oppdatere mobilen din på vanlig vis ved å gå til Innstillinger --> Generelt --> Programvareoppdatering, men ikke forvent deg noen store endringer. Den største oppgraderingen er nemlig støtten for å trådløst overføre data og migrere informasjon fra en eldre iPhone til en ny iPhone når du setter den opp for første gang.

Dette har tidligere vært støttet hvis begge enheter hadde iOS 12 installert, men nå virker det som du kan overføre dataen fra eldre enheter også.

Bortsett fra denne nyheten er det eneste nye et par justeringer av Apples nyhetsapp – Apple News – samt støtte for HomePod i Japan og Taiwan. Offisiell HomePod-støtte her i Norge uteblir med andre ord fortsatt.

Walkie-talkie gjør comeback

Også WatchOS 5.3 kommer med en håndfull minimale endringer. Her er den største nyheten at Walkie-talkie-funksjonaliteten gjør comeback, etter å ha blitt deaktivert for et par uker tilbake ta et sikkerhetshull ble oppdaget. Apple bedyrer at ingen de vet om har utnyttet sikkerhetshullet, og at det nå uansett er tettet.

For MacOS og tvOS er det nesten enda mindre å skrive om, da førstnevnte bare for en liten Apple News-oppdatering mens tvOS-oppdateringen bare fikser noen småfeil.

Apple splittet iOS og ga iPad et eget operativsystem:
Slik er iPadOS i bruk »

annonse