Nyhet

Asus har puttet en joystick på sin nye spillmus

Når knapper ikke lenger er nok.

Las Vegas / Tek.no: Asus har vist oss noen heftige spillskjermer her i ørkenen, men nye og uanstendig kjappe skjermer er det nok ikke alle som har mulighet til å spandere på seg.

Sånn sett er det greit at det kommer nyheter i den andre enden av prisskalaen også, og da bet vi oss merke i den nye spillmusa ROG Chakram.

Denne musa – som skal fungere like godt trådløst som koblet til med kabel – har nemlig en «joystick», eller styrepinne, der vi vanligvis finner tommelknappene.

Denne lille stikka er programmerbar, slik at den skal kunne gjøre en rekke forskjellige oppgaver – blant annet i spill. Dessverre hadde ikke Asus fått satt opp dette slik at vi kunne teste ut funksjonaliteten da vi var innom.

Ellers er det en dugelig spillmus vi snakker om. Spesifikasjonene sier at sensoren har en sporingsoppløsning på opptil 16 000 DPI og en sporingshastighet på 400 tommer per sekund.

Utskiftbare brytere

Men det er ikke bare hvordan vi kan bruke tommelen som er det nye med Asus ROG Chakram. Den kommer også med to typer mikrobrytere for høyre og venstre musetast, samt verktøy som lar deg bytte i en håndvending.

Asus ROG Chakram er modulær. I tillegg til joysticken kan også høyre og venstre klikkbryter byttes ut, samt den lysende logoplata bak.

Med de medfølgende bryterne kan du da velge om tastene skal klikke på ganske lette eller litt hardere trykk. Ikke alle vil se behovet, men for noen vil det så avgjort være en fordel å kunne bytte.

I tillegg kan tommeknappen og den lysende logoen på baksiden av musa byttes ut om det skulle være ønskelig.

Asus’ representant kunne fortelle at ROG Chakram etter planen skal lanseres i løpet av de nærmeste ukene. Prisen ville ikke vedkommende ut med, men vi ble forsikret at den skulle være anstendig.

Så får vi bare vente og se hva det betyr.

Les også
To legendariske mus som bare nekter å gi seg
annonse