Nyhet

Stor Microsoft-lekkasje: Her er alle de hemmelige Surface-nyhetene

Bilder av ikke mindre enn fire nye Surface-enheter har lekket på nett over et døgn før Microsoft planla å avduke dem i New York onsdag ettermiddag.

Her var det på forhånd ventet at vi ville få se en ny Surface Laptop, en ny Surface Pro og ikke minst: en helt ny ARM-basert Surface som kunne få to skjermer.

Når Microsoft entrer scenen om litt over et døgn tyder de nye lekkasjene, som stammer fra ofte troverdige «evleaks», på at de vil trekke både Surface Laptop 3, Surface Pro 7 og en helt ny Surface-enhet opp av hatten. Sistnevnte med kun én skjerm, dog.

Surface Laptop 3 i to versjoner

Av bildene som har lekket av Surface Laptop 3 kommer det frem at den blir tilgjengelig med både 13- og 15-tommers skjerm. Ifølge ZDnet kan den få en versjon med AMD-basert prosessor, og da sannsynligvis med kraftigere innebygget grafikk enn dagens Intel-baserte modell har. Dette er imidlertid umulig å bekrefte ut fra de nye lekkasjene.

Surface Laptop 3.

Surface Pro får USB-C

Når det kommer til nye Surface Pro 7 bekrefter de nye bildene det vi trodde på forhånd: at Microsoft endelig erstatter Mini DisplayPort-en med en USB-C-port. Vi må imidlertid vente og se til lanseringen for å finne ut nøyaktig hvilke egenskaper denne har, som muligheten til å lade eller drive eksterne grafikkløsninger gjennom Thunderbolt 3-protokollen. Det er dog verdt å merke seg at Microsoft holder fast på den magnetiske Surface Connect-porten for lading og docking.

Surface Pro 7.

Ny Surface-enhet

Den største nyheten som skal vises frem er nå bekreftet å være en helt ny Surface-enhet. Denne var på forhånd spådd å by på to skjermer, men bildene som har lekket viser vitterlig at den kun har en skjerm. Til gjengjeld brer denne seg nesten helt ut til kantene og selve enheten ser utrolig tynn og lekker ut. Den kommer med samme tastaturløsning som Surface Pro, altså et avtakbart Type Cover-tastatur, og kan med det fungere som både en vanlig bærbar og et nettbrett. Den får også to USB-C-porter.

Nye Surface.

Denne skal etter ryktene kjøre på ARM-plattformen og bruke en egen nedstrippet og forenklet versjon av Windows som går under kodenavnet Windows Lite. ARM-enheter har enkelte fordeler over tradisjonelle x86-baserte enheter, blant annet mye høyere energieffektivitet og lengre batteritid. De kjører imidlertid ikke 64-bit-versjoner av dagens Windows-apper.

Fasit får vi onsdag ettermiddag.

Surface Laptop 2 fikk gode skussmål:
Vi bare håper problemene dens er fikset i treeren »

(Kilde: The Verge)

Les også
Nye Surface-produkter på vei
Les også
Microsoft vurderer å føye til en helt ny tast på tastaturet ditt
Les også
Microsoft Surface Pro 6: Surface Pro 6 er både bedre og dårligere enn forgjengeren
Les også
Massiv Surface-lansering i natt
annonse