Tek.no

Nyhet

Slik er Volvo-elbilen mot konkurrentene

Volvo
17 Okt 2019 15:03

Volvo slapp onsdag kveld detaljene rundt sin XC40 Recharge, som er navnet på deres første elbil. Med 75 kWh utnyttbart batteri, over 400 kilometer WLTP-rekkevidde, 150 kilowatt hurtiglading og tilhengerfeste kan mye tyde på at Volvo huker av i de fleste boksene elbilhungrige nordmenn ser etter.

Men hvordan står den seg egentlig mot konkurrentene? Det skal vi se på nå. Prisen starter altså på 490.000 kroner pluss frakt og levering for lanseringsversjonen, som vil plassere Volvo i et prissegment som ikke er så veldig tykt belagt på nåværende tidspunkt.

Prisen er omtrent nøyaktig den samme som Audis nye e-tron 50, som er en noe større bil, men har et betraktelig mindre batteri enn Volvoen. Audi oppgir 71 kilowattimer brutto, men vi vet fra før at den større e-tron 55 holder av en ganske betydelig buffer av kapasiteten, så reell kapasitet er neppe mer enn maksimalt 65 kilowattimer.

Mot Tesla

Tesla

Prisen plasserer også XC40 Recharge opp mot Tesla Model 3 i Long Range-versjon, og selvfølgelig også mot Tesla Model Y når den kommer til Norge en eller annen gang i starten av 2021.

For Tesla Model Y vet vi imidlertid bare en brøkdel av spesifikasjonene, så det er foreløpig ikke så lett å sammenligne de to.

Som nevnt i lanseringsnyheten om XC40 er den på mange områder også helt identisk med søstermerket Polestars Polestar 2. Denne har imidlertid en noe lavere startpris på 469.000 kroner.

Her er oversikten (saken fortsetter under tabellen):

Flere SUV-er kommer til festen

Det er også minst to andre biler som garantert vil komme til å blande seg i denne diskusjonen før Volvoen er på markedet mot slutten av neste år.

Pierre Albouy/AP/NTB scanpix

Den første er Skoda Vision iV, som foreløpig ikke er presentert i endelig produksjonsversjon. Konseptbilen har 306 hestekrefter, firhjulsdrift og 0-100 km/t på 5,9 sekunder.

Den vil også få hengerfeste, har Skoda Norge bekreftet.

Volkswagens neste ID

Den andre er Volkswagens «The Next ID», som i praksis sannsynligvis vil være Volkswagens tolkning av en bil på samme størrelse som Vision iV, og de er begge bygget på Volkswagens MEB-plattform.

Volkswagen viste frem en høyst kamuflert versjon av bilen, som sannsynligvis får navnet ID.4, på bilmessen i Frankfurt nylig, men uten å offentliggjøre noen detaljer utover at den vil få både takstativ og hengerfeste.

Ut fra det vi vet om MEB-plattformen er det imidlertid sannsynlig at begge disse vil få et batteri på 77 kilowattimer netto og sannsynligvis en rekkevidde på over 400 kilometer. The Next ID skal være på markedet før utgangen av 2020.

I tillegg kunne vi definitivt også nevnt Audis Q4 e-tron, som vil være Audis «tolkning» av det samme segmentet av MEB-plattformen.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
annonse