Tek.no

Nyhet

Den første mobilfilmen

Dan Hætta
28 Nov 2004 21:18

En nytenkende veteran
Den 12 minutter lange kortfilm er filmet av Ed Lachman, som er en anerkjent filmfotograf som blant annet har vært med på å lage Erin Brockovich og Far From Heaven. Stedet var New York. Ideen fikk han da han arbeidet i et teleselskap.

Filmen vises nå på den internasjonale filmfestival IDFA i Amsterdam. Flere av festivalens kritikere betrakter dette som et stort skritt frem mot en ny tid, hvor mobiltelefonene blir et av våre viktigste billedmedier. Men Ed Lachman foretrekker fremdeles vanlig film og forteller at filmen bare var et kortvarig prosjekt.

Filmen er delt opp i fire korte avsnitt hvor folk forteller historier knyttet til sin mobiltelefon. . I ”Bear” og ”Dog” ser man to menn som blir reddet av mobiltelefonen sin. I 'Taxi' forteller en kvinne hvordan hun møtte sin mann via telefonen, mens vi i filmens siste del 'OTB' får høre historien om telefonen som gikk i mot sin eier. Mens han var på veddeløpene ringte mobilen til sjefen hans, som ble veldig forundret over at hans ansatte satt og jublet i arbeidstiden..

Fremtidens filmkunst
Kameraet i mobiltelefoner har i den senere tid blitt bedre og bedre. Vi ser allerede 3,2 megapiksels kameratelefoner i Asia og håper å se 2 megapiksels telefoner på det norske markedet snart. I takt med kameraet på mobilen utvikler seg følger videokameraet etter. Dette gjør det mulig å lage kortfilmer av stadig bedre kvalitet med mobiltelefoner.

Flere kunstnere har allerede brukt bilder de har tatt med mobilkamera i sine utstillinger. Og en norsk musikkvideo ble nylig filmet utelukkende med mobiltelefon. Dette viser at mobiltelefonen allerede er et verktøy som kan brukes til mye mer enn de fleste av oss aner.

Les også
SMS-kanonen er her
Les også
2 av 3 telefoner vil få TV
Les også
Dristig SMS-stunt
annonse

Les også