Tek.no

Nyhet

Her er julenyhetene

10 Des 2005 00:51

Innledning

Julen nærmer seg med stormskritt. Og for telebutikkene har høytiden kommet allerede. Mobiltelefoner handles i hopetall til venner og kjære, og i handlerusen er det mange som gjerne handler en ny mobiltelefon til seg selv med det samme. I år skal det selges over 2 millioner mobiltelefoner i Norge, og en betydelig andel av disse havner under juletreet.

Siden det selges ekstra mye i julesesongen, er det viktig for mobilprodusentene å stille med et best mulig utvalg av telefoner. Det hjelper lite om de nye supermodellene deres dukker opp i butikkhyllene første nyttårsdag. Da har toget gått og sleden kjørt.

Det er selvsagt ikke alltid ting klaffer. Ofte rekker ikke produsentene å få i gang samlebåndene før helt på siste tampen. Et typisk scenario er at det sendes ut et lite parti av en telefon som dukker opp i butikkene rett før jul. Da kjempes det om hvert eksemplar, og ofte ender man opp med å betale stive priser. I fjor var Samsung D500 en av telefonene man måtte kjempe for med nebb, klør og lommebok.

Om du synes det er verdt bryet å skaffe seg en av de store julenyhetene, er selvsagt noe du selv må vurdere. Det er i alle fall ingen tvil om at det er mange spennende telefoner å kjempe om. Hele 11 nye modeller kommer slentrende inn i årets siste måned.

Les også