Tek.no

Nyhet

Nå kan du finne ut hvem du ringer gratis til

IPLink har gjor det enklere å følge med på hvilken operatør vennene dine har. (Foto: Istockphoto/Russell Tate)
Einar Eriksen
3 Okt 2007 10:14

Med dagens venneabonnementer ringer du som oftest gratis til venner og bekjente som har samme operatør som deg. Men hvordan vet du hvordan operatør vennene dine har? Denne problemstillingen har vi tidligere belyst.

Det har IP-operatøren IPLink også spurt seg. Nå har operatøren lansert en tjeneste på sin nettside som gir deg svaret. Tjenesten er åpen for alle.

Hos IPLink kan du enkelt og greit tasten inn et telefonnummer, og du får øyeblikkelig opp informasjon om hvilket selskap vedkommende bruker. På den måten er det enkelt å sjekke om du ringer gratis eller om du betaler for samtalen.

Her er den nye søkemotoren »

NetCom har tilsvarende løsning

NetCom tilbyr allerede en slik løsning for sine kunder. I operatørens søkemotor kan du taste inn et Telefonnummer og finne ut om vedkommende er NetCom-kunde eller ikke. Du kan også finne ut om telefonnummeret er tilknyttet NetCom eller ikke ved å sende "Venner <telefonnummer>" til 1995. Dette er gratis.

I dagens mobilmarked er det rekordmange som porterer mobilnummeret sitt imellom forskjellige operatører; hele 60 000 hver måned. Det er derfor spesielt vanskelig å holde styr på hvem som har abonnement fra hvilken operatør, og en slik søkemotor kan være et nyttig hjelpemiddel.

- Vi ønsker å vise at dette er informasjon som de ulike operatørene besitter, og godt kan gjøre tilgjengelig dersom de ønsker det, skriver IPLink i en pressemelding.

Fungerer dårlig for Telenor-kunder

Telenors venneabonnement lar deg ringe gratis til alle de som har Djuice-abonnement fra operatøren, og ikke til alle som har Telenor-abonnement. IPLinks nye tjeneste viser hvilken operatør du har, men skiller ikke mellom Telenor og Telenors Djuice-abonnementer. Dermed finnes det fortsatt ingen måte å finne ut om du ringer gratis på om du har Djuice Friends-abonnement.

Telenor har selv en lignende tjeneste som den IPLink tilbyr. Om du er Telenor-kunde kan du trykke tallet 1945 foran telefonnummeret, og en stemme forteller deg i hvilket selskap vedkommende du ringer er kunde i. Heller ikke her får du vite om den du ringer til er Djuice-kunde eller ikke.

(Kilder: NetCom, IPLink)

Les også
Ring gratis til vennene dine
Les også
Netcom lanserer venne-løsning
Les også
Ring gratis i familien din
annonse

Les også