Til hovedinnhold

Nokia-mobilen du kan strekke og bøye

Morph ligner ikke på noe annet i mobilverdenen. 
(Klikk for større bilder)

Nokia viser nå frem hvordan de ser for seg at fremtidens mobiltelefoner ser ut. Den mest interessante konseptmodellen er utvilsomt Morph, som er laget i samarbeid med University of Cambridge.

Telefonen skal kunne skifte form.

For å lage modeller som Morph, vil Nokia bruke nanoteknologi. Dette vil gi mobilene helt unike egenskaper.

Form telefonen som du vil

Blant annet er tanken at telefonene skal kunne strekkes, bøyes og formes slik du ønsker, noe som for eksempel vil gjøre det til en smal sak å ha mobilen rundt håndleddet.

Elektronikken i Morph kan også skifte farger, eller være gjennomsiktig. Dette betyr at skjermen kan ligge hvor som helst i telefonen, og til og med skifte plass ved behov.

Morph kan selvsagt brettes rundt håndlettet.

Nokia ser også for seg at materialene som brukes i telefonene skal være selvrensende. Så blir det altså slutt på irriterende fettmerker.

Virkelighet om noen år?

Å lage en telefon som Morph er selvsagt ikke mulig med dagens teknologi, men Nokia er optimistiske til utvikllingen de neste årene. Produsenten tror at det om syv år vil finnes telefoner som er utviklet med nanoteknologi, og som har mange av Morphs egenskaper.

Nokia skal fortsette å jobbe sammen med University of Cambridge de kommende årene, så det er ikke umulig at vi etterhvert får se en fungerende Morph – eller ihvertfall noe som ligner.

Inntil videre må du nøye deg med bildene, eller ta en tur på Museum of Modern Art i New York, der en "ekte" versjon av telefonen vil være utstilt frem til 12 mai i år.

Nedenfor kan du også se en video av Morph.

(Kilder: Nokia, Museum of Modern Art)

annonse