Nyhet

Slik var Mobile World Congress 2010

Amobil/Barcelona: På Mobile World Congress samlet det seg 49 000 mennesker fra mobilbransjen. Her ble det lansert en rekke nye mobiltelefoner, og i tillegg får vi se nærmere på rykende ferske produkter.

Hvilke produsenter overrasket oss positivt? Hvilke produsenter skuffet oss? Vi har laget en skala basert på tre ganske selvforklarende ansikter.

Skalaen er ikke basert på inntrykket av de nye produktene, men aktivitetsnivået og svar på forventningene.

Microsoft går helt nye veier

Microsoft lanserte grenesenittet i Windows Phone 7 , som er noe helt annet enn hva vi tidligere har sett fra produsenten. Her har Microsoft startet med blanke ark, og laget noe de mener er brukervennlig. Det er altså ikke en utvikling fra Windows Mobile 6.5.3, men mer basert på grensesnittet i musikkspilleren Zune fra selskapet.

Nytt operativsystem for mobiltelefoner fra Microsoft er interessant, og akkurat det vi forventet.

Se video og les sniktitt »

Mer om hva som er nytt»

Slik vil Microsoft ta tilbake kundene »

Sony Ericsson lanserte mini-telefoner

På søndag stilte undertegnede opp på pressekonferanse med Sony Ericsson, som lanserte Vivaz pro, Xperia X10 mini og Xperia X10 mini pro.

Ingen av disse har noen nye teknologier eller andre imponerende egenskaper å skilte med, bortsett fra at X10 mini-modellene er veldig små. Pro-versjonene fikk fulltastatur, noe som jo er kjekt å ha men ikke akkurat grensesprengende.

Sony Ericsson fikk oss ikke til å sperre opp øynene ved hjelp av spesifikasjonslistene, men X10 mini og mini pro er virkelig imponerende små.

Se video og les sniktitt på de nye Sony Ericsson-telefonene »

Samsung satser på hastighet

På samme tid som undertegnede var på Sony Ericssons pressekonferanse, stilte Amobils Finn Jarle Kvalheim opp for å høre hva Samsung hadde på plakaten.

Samsung sparket fra litt ekstra, og lanserte Wave med selskapets nye operativsystem Bada. Dette er en lynrask telefon som også stiller med den nye Bluetooth-versjonen 3.0 som sørger for svært god overføringshastighet. Bada betyr at operativsystemet er åpen kildekode, og det er gode muligheter for at det utvikles et vell av programvare til telefonen.

Se video og les sniktitt på Wave »

I tillegg lanserte produsenten to telefoner som ikke krevde like mye interesse på messegulvet etterpå, Monte og Shark.

Les mer om Monte og Shark »

Vi sjekket ut Puma-telefonen

Puma lanserte en mobiltelefon i samarbeid med Sagem. Denne skulle ifølge dem selv ikke være som alle de andre telefonene der ute. Menyene er noe annerledes enn hva vi er vant med, og i telefonen ligger det en rekke sportsfunksjoner som skal gjøre Puma-telefonen til en god treningskamerat.

Puma har definitivt tenkt annerledes, men design har gått litt i veien for funksjonaliteten. Den er også overpriset i forhold til konkurrentene. Med tidligere produkter fra Puma (joggesko, deodoranter og grilldresser) i bakhodet, liker vi likevel hva vi ser.

Les sniktitt av Pumaphone

Nokia skuffer

Ingen (!) nye mobiltelefoner fra Nokia ble lansert. I stedet annonserte selskapet at de ville slå sammen Maemo med en plattform fra Intel. Få detaljer ble annonsert, og vi kan trygt si at vi ble skuffet over innholdet fra Nokia på Mobile World Congress.

Les mer om sammenslåingen »

Symbian Foundation hadde sine greier på messeområdet, men Nokia befant seg en god spasertrur bortenfor. Riktignok hadde selskapet leid inn egne syklere som syklet de interesserte over til Nokias lokaler, for de som ville se på gamle mobiltelefoner og tjenester.

HTC med raske Android-mobiler

HTC gjorde ikke noe veldig interessant, men de lanserte en Android-mobil med 1 GHz Snapdragon-prosessor (Desire), en aluminiumstelefon (Legend) og en mindre versjon av HTC HD2 (HTC HD Mini). Det er nok til at vi ikke kjedet oss på HTCs stand på mobilmessen.

Det er lite som kan slå dagens toppmodeller fra HTC, men selskapet lanserte omtrent akkurat det man forventet at skulle lanseres.

Les sniktitt »

Les lanseringsnyheten »

Garmin lanserer navigasjonstelefoner

Vi forventet ingenting av Garmin, men selskapet lanserte i samarbeid med Asus to navigasjonstelefoner. Det var jo en positiv overraskelse.

Les sniktitt og se video »

Hva annet har skjedd?

Vi har også sett på:

Les alle sakene fra Mobile World Congress

Les også
Lovende navigasjonstelefoner
Les også
Vi ser på Windows Phone 7
Les også
Dette er Symbian^3
Les også
Rykende ferske HTC-smartinger
Les også
Knøttsmå Android-mobiler og moro-S60
Les også
Pumaphone
Les også
Slik vil Microsoft ta tilbake brukerne
annonse