Tek.no

Nyhet

Nytt lagringssystem til Norge

15 Juli 2009 14:00

Lagringssystemet IBM XIV ble lansert i 2008 etter et oppkjøp av det israelske selskap XIV i 2007. IBM har nå planer om å oppgradere system, og lansere det i Norge til høsten.

Samtidig oppgraderer selskapet DS8000, et produkt som allerede finnes på det norske markedet. Oppgraderingen skal bety bedre ytelse, høyere sikkerhet, enklere administrasjon og bedre samordning av oppgaver, ifølge en pressemelding fra IBM.

– Vi forventer at den nye XIV-arkitekturen blir en signifikant spiller i diskmarkedet fremover, sier markedsansvarlig Anders Nohre-Walldén i IBM i pressemeldingen.

Nohre-Walldén karakteriserer XIV-arkitekturen som en viderefører av RAID-arkitekturen. IBM XIV lanseres nå med delte prosessorer, som gir opp til 30 prosent bedre ytelse, noe som igjen vil gi store kostnadsbesparelser, sier Nohre-Walldén.

Systemet skal være spesielt konstruert for enklere administrasjon og håndtering av store og kompliserte datamengder. Etter planen skal systemet senere i år oppgraderes til å støtte asynkron speiling, og dermed fjernstyrt gjenoppretting uten lengre responstid.

Oppgraderingen omfatter også flere nye funksjoner, som støtte til Lightweight Directory Access Protocol (LDAP), én felles innlogging og aksesskontroll for flersystemer, og støtte gjennom IBM Tivoli Productivity Center 4.1.

DS800 oppgraderes med virtualiseringsfunksjonen Thin Provisioning som støtter oppgaveutføring over flere plattformer, og som gjør det enklere å lagre og administrere store informasjonsmengder på tvers av organisasjonen.

(Kilde: pressemelding)

Les også
8-diskers NAS fra QNAP
Les også
Gratis og "ubegrenset" lagringsplass?
Les også
NAS for de kravstore
annonse

Les også