Tek.no

Nyhet

– Derfor sliter Ice.net

Matthias Peter, adm. dir. Ice.net, sa opp sin stilling nylig.
Marius Valle
24 Nov 2008 05:00

Mye tyder på at Nordisk Mobiltelefon, som står bak Ice.net, er på vei utfor stupet. Selskapet, som selger mobilt bredbånd, stoppet nylig utbetalinger til sine kreditorer. Det betyr i praksis at Nordisk Mobiltelefon ikke lenger betaler regningene sine.

Ifølge teleanalytiker John Strand i Strand Consult er grunnen enkel. I tillegg til finanskrise selger Ice.net sine tjenester for billig, og de forsøker å konkurrere med telekjemper, sier Strand i et intervju med IDG.se.

Lite penger til å konkurrere

I Sverige og Danmark koster nå et mobilt bredbåndsabonnement en tredel av hva det kostet da Ice.net åpnet sitt nett. I tillegg har selskapet lite penger i banken, noe som er et stort problem når man skal konkurrere med Tele2, Telenor og Tre, forteller Strand.

Strand tror ikke Nordisk Mobiltelefon forsvinner, da det ligger mange verdier i selskapet. Han ser for seg at selskapet enten får nye eiere, eller at de klarer å reise ny kapital.

Administrerende direktør i Ice.nets norske avdeling, Matthias Peter, sa nylig opp sin stilling i selskapet. Det mener Strand var avgjørende for selskapet, da de mistet sin beste medarbeider.

(Kilde: idg.se)

Les også
Ice mot konkurs?
Les også
Slutt på fri nedlasting?
Les også
– Ice skal bygges inn i bærbare PC-er
Les også
Ice frir til småsurfere
Les også
Ice.net har pengeproblemer
annonse

Les også