Tek.no

Nyhet

Sola gir liv til mobilen

Karin Aas
20 Juni 2005 22:48

Med Soldius1 trenger du kun dagslys for å lade mobilen din. Boksen er utstyrt med solceller og kobles til telefonen via en kabel. Dette gjør at du kan ligge i fred og ro på stranda og nyte livet uten å bekymre deg over at mobilen skal gå tom for batteri på et eller annet ubeleilig tidspunkt.

I følge det nederlandske selskapet som står bak oppfinnelsen bruker Soldius1 bare to til tre timer på å lade opp mobilen hvis den utsettes for direkte sollys. Dette skjer ved hjelp av en teknologi for effektiv oppladning som har fått navnet Maximum Solar Power Tracking (MSPT).

Fungerer med de fleste telefoner

Soldius1 skal være kompatibel med de fleste telefoner fra Motorola, Nokia, Samsung, Siemens og Sony Ericsson i tillegg til de fleste 3G-modeller. Foreløpig støtter den ikke mp3-spillere eller PDA-er, men selskapet sier at de har fått flere forespørsler om dette og jobber nå med saken.

Med en størrelse på bare 135x80x10 mm og en vekt på 85 gram blir Soldius1 en kjekk reisekamerat i mange situasjoner. Den kan for eksempel være et selvfølgelig tilbehør å ha med seg på en tur til stranda, eller på festivaler hvor det er vanskelig å finne steder å lade mobiltelefonen.

Det finnes foreløpig ingen opplysninger om lanseringsdato eller pris.

(Kilder: TreeHugger, Mobile-Review, PhoneMag, MobileMag, Soldius)

Les også
Dykk med mobilen
Les også
Sommerens definitive dingser
annonse

Les også