Tek.no

Nyhet

Blå kjærlighet

31 Juli 2005 22:46

Det finnes mange måter å skaffe seg en partner på, noen mer tidkrevende enn andre.

Blant de mer tidkrevende metodene, som også kan bli langt dyrere enn forventet, er sjekketurer på byen.

Hvis du er lei av å fly på byen hver helg eller lommeboka er tom, finnes det nå en langt billigere metode.

Fenomenet kalles Proxidating, og lar deg finne din sjelefrende via mobiltelefonen og blåtann.

Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned og installere programmet på din mobiltelefon. Når du så har opprettet din egen profil, er det bare å slå på blåtannfunksjonen og ta med seg mobiltelefonen på handletur, på bussen eller på festival.

Når du så nærmer deg en annen mobiltelefon med blåtann avtivert og Proxidating installert, vil programmet sammenlikne din profil med den andres profil. Hvis profilene passer sammen, vil du få en tekstmelding på telefonen som forteller deg om den andre personens profil. Du vil også få se den andre personens bilde og en eventuell beskjed vedkommende har lagt til sin profil.

Produsenten av programmet er på sine nettsider relativt ordknapp i sin beskrivelse av hvordan programmet virker. Vi går imidlertid ut ifra at du, etter å ha fått beskjed om at det finnes en sjelefrende i nærheten av deg, har muligheten til å sende en tekstmelding eller ringe vedkommende.

Du kan velge mellom en mengde forskjellige språk, blant annet svensk, dansk, fransk og engelsk. I programmets opphavsland, Frankrike, er det nå ca. ti nedlastinger av programmet hver dag.

På Proxidatings nettsider finner du også en oversikt over samtilige mobiltelefoner som støtter programmet.

Korte avstander
Ulempen med å benytte denne tjenesten er at siden radiusen på blåtann er så kort som ti meter, må du komme ganske nærme partneren i ditt liv før du blir gjort oppmerksom på det.

I det siste har det også blitt stilt spørsmål rundt sikkerheten ved å ha blåtann påslått til enhver tid. Det har vært mye diskusjon rundt fenomenet Bluesnarfing, som gjør det mulig å snike seg til informasjon du har lagret på mobiltelefonen din.

Ifølge Youngware.dk, som har eneretten på Proxidating i Danmark, skal det likevel være trygt å bruke Proxidating:

- Vi har stor fokus på sikkerhet, og er i øyeblikket i forhandlinger med spesialister innen mobilsikkerhet.

Programmet skal ifølge Mobilsiden koste ca. 30 kroner, og kan lastes ned fra Proxidatings egne nettsider.

(Kilder: Mobilsiden, Proxidating)

annonse

Les også