Tek.no

Nyhet

Nye designmodeller i Sony T-serien

Sony T200
Erik Faarlund
22 Aug 2007 15:53

Sony er mestere i lekre, velfungerende kameraer. T-serien består av modeller som glir rett ned i en ganske liten lomme, gir godt inntrykk av kvalitet, har nyttige funksjoner som bildestabilisator og andre funksjoner som øker brukervennligheten, og til og med gir gode bilder.

DSC-T200
De to nye modellene ser ikke ut til å være noe unntak. Toppmodellen DSC-T200 har 8 megapiksler og 5x optisk zoom i et foldeobjektiv. I tillegg til overnevnte egenskaper har det nå fått ansiktsgjenkjenning. Det kan oppfatte smil, og ta bildet når motivet smiler. Vi foretrekker å ha kontroll på når bildet blir tatt, men noen vil sikker elske denne funksjonen.

Brutalt stor skjerm - 3,5 tommer.

Men det viktigste av alt, er skjermen. Absolutt hele baksiden av kameraet er dekket av en enorm LCD-skjerm. Sony har klart å presse inn en 3,5 tommers skjerm i dette lommekameraet. Det gjør at det ikke er plass til noe som helst annet. Zoombryteren ligger rundt utløseren, og alt annet styres rett på den trykkfølsomme skjermen. Dette er en løsning som gjør kameraet brukervennlig og lett å finne fram i, men det gjør det vanligvis litt langsommere å endre funksjoner enn hvis de lå på knapper.

Den store skjermen kan også brukes til visning av bilder. Da kan du lage lysbildeshow og legge på lyd. Du kan også gjøre enkel redigering av bildene direkte i kameraet.

Ellers har dette kameraet spesifikasjoner som er svært like forgjengeren T100. Se vår omtale av den for mer detaljer.

Sony T70

I september kan du få kjøpt kameraet til en veiledende pris av 3990,- kroner.

DSC-T70
DSC-70 er litt mer moderat. Det har for eksempel nøyd seg med en 3 tommers skjerm og 3x optisk zoom, men ellers er det veldig likt. Høyeste ISO-verdi er 3200, som vi tror er alt for mye til å brukes, men da får man bare velge det bort. Det selger visst godt med så høye ISO-verdier, og da fortsetter produsentene å putte det inn.

T70 får en veiledende pris på 2990,- kroner og blir tilgjengelig fra september. Da T50 gikk ut av handelen hadde den en pris på 3900 kroner, så dette blir en vesentlig prisreduksjon.

Stor, men litt mer moderat skjerm på T70

Så vidt vi har kunnet bringe på det rene, er T70 etterfølgeren etter T50. Se vår sniktitt på T50 her.

Her kan du sammenlikne spesifikasjonene på T70 og T200.

annonse

Les også