Motorola kjøper halve UIQ

Motorola har kjøpt 50 prosent av UIQ - selskapet som lager menysystemet med samme navn. Andelen har Motorola kjøpt av Sony Ericsson, som til nå har hatt full kontroll over UIQ.

UIQ er et grensesnitt som brukes på telefoner som kjører Symbian OS. Fra før har Motorola laget telefoner utstyrt med grensesnittet, men Sony Ericsson har vært definitivt størst.

Sony Ericsson bruker grensesnittet i de fleste av sine smarttelefoner (P-serien, M-serien og flere Walkman-modeller). Motorola har også lansert noe utvalgte modeller med UIQ, og dette ser altså ut til å ha gitt mersmak.

Konkurrerer med Nokia

Nøyaktig hvilken motivasjon Motorola har for å kjøpe seg opp i UIQ vet bare Motorola selv. Det er imidlertid ikke urimelig å anta at noen av grunnene er at selskapet ønsker å konkurrere mer direkte mot Nokias S60-baserte smarttelefoner, som dominerer markedet.

Ønske om å følge trykkskjermtrenden?

Siden UIQ i stor grad er basert på trykkskjermer er det også rimelig å anta at Motorola ønsker å delta mer aktivt i den gryende trenden med mobiltelefoner med berøringsfølsomme skjermer. Det er ventet at alle de store mobilprodusentene vil satse hardt på slike telefoner i 2008.

Motorola har ikke vært særlig tungt inne i smarttelefonmarkedet til nå. De få Linux-modellene produsenten har lansert har ikke hatt særlig suksess, ifølge Informationweek. At Motorola nå satser hardere på Symbian OS kan ifølge nettstedet tolkes som et tegn på at selskapet ikke har tro på at Linux på mobiltelefonen vil slå igjennom med det første.

UIQ fortsetter som før

Motorola og Sony Ericsson vil nå samarbeide om den videre utviklingen av UIQ, som blir et joint venture-selskap for de to produsentene.
Det vil som før være mulig for andre mobilprodusenter å lisensiere brukergrensesnittet til bruk i sine telefoner.

Svenske UIQ var frem til februar i år et frittstående selskap, inntil Sony Ericsson kjøpte det. Siden da har Sony Ericsson giret opp og lansert flere telefoner med UIQ. Motorola har på sin side nylig lansert den UIQ-baserte telefonen Rizr Z8. I tillegg til Symbian OS-baserte telefoner produserer Motorola også Windows Mobile-telefoner.

(Kilde: Informationweek.com, Mobilewhack.com)

Les også
UIQ mot konkurs
Les også
Begeistring for mulig Motorola-salg
Les også
Ny smell for Motorola - Sjefen går av
Les også
Kjøp musikk med TrackID
Les også
Motorola benekter kjønnsorgan-påstander
Les også
Motorola stuper
Les også
UIQ skal få Skype
Les også
Ny Motorola-mobil skal knekke iPhone
Les også
Motorola taper på mobiler
Les også
Sony Ericsson kjøper UIQ
annonse