Tek.no

Nyhet

Bekreftet: Verdens største spillmesse er avlyst

2020 blir første året siden 1996 uten E3.

Barone Firenze / Shutterstock.com

Saken er oppdatert klokken 17:27 ettersom arrangøren bak E3, ESA, nå har bekreftet på sine nettsteder at årets messe avlyses. Det skjer som følge av at de frykter for at messen kan bidra til å spre corona-smitte.

Nå vurderer arrangøren hvilket messeinnhold som kan egne seg for å presenteres via videostrømmer på nett. Samtidig melder ESA at de ser frem til neste års messe, som de fortsatt ønsker å avholde i juni 2021.

Original sak følger:

Den tradisjonsrike E3-messen, som er verdens største spillmesse, blir avlyst i år. Det hevder nettstedet Ars Technica, som viser til kilder med kjennskap til arrangøren ESAs planer.

Ifølge nettsidens kilder skulle messen blitt offisielt avlyst allerede 10. mars, altså i går, og det er uklart hvorfor denne meldingen ble trukket. Messen er planlagt for 9. til 11. juni i Los Angeles.

Ingen i ESA har så langt kommentert påstanden om avlysing overfor Ars Technica, eller svart på hvorvidt messen kan bli flyttet eller utsatt. Ei heller bekreftet om det er Corona-viruset som er grunnen til den mulige avlysingen.

Flere spillutviklere, som skal vise frem spillene sine for publikum på messen og møte med andre bransjefolk, skal imidlertid også ha fått høre om avlysningen. Blant dem Devolver Digital, som varslet om at andre i samme situasjon burde kansellere fly og opphold snarest i en Twitter-melding.

Også Kotaku-journalist og bransjeveteran Jason Schreier skriver på Twitter at han har hørt flere utviklere og utgivere snakke om at E3 er avlyst. Han viser også til å sitte på informasjon fra to ulike kilder om at avlysingen kommer i dag, men at én kilde med bindinger til arrangøren hevder en slik beskjed ikke kommer.

Glenn Francis, PacificProDigital.com/wikimedia

Om E3 avlyses blir 2020 første gang på 24 år den ikke avholdes som planlagt.

Corona-viruset har allerede ført til kansellering av flere store messer, som mobilmessen MWC, bilmessen i Genéve, Facebooks utviklerkonferane F8 og Googles I/O-konferanse. Også Apples tradisjonsrike WWDC kan bli avlyst.

Nye konsoller i år

Tidligere har det vært ventet at blant annet Microsoft ville benytte scenetiden sin på E3 til å gi oss flere detaljer om sin neste stuekonsoll, Xbox Series X. Nå kan det være Microsoft må se seg om etter en annen arena for å snakke om konsollen, som skal slippes mot slutten av året.

Konkurrenten Sony skal også slippe sin PlayStation 5 i år, men selskapet trakk seg fra E3 i fjor og hadde ikke planlagt å delta i år heller. Nintendo har på sin side ikke holdt en tradisjonell pressekonferanse på E3 på mange år, men heller gitt spillinteresserte innblikk i sine kommende spill via «live»-strømmer på nett eller gjennom demoer på messegulvet. Den gigantiske spillutvikleren EA har heller ikke vært på E3 de siste årene.

Mange har de siste årene stilt spørsmålstegn rundt E3-messens fremtid, med stadig flere store selskaper som har uteblitt på messeområdet eller funnet alternative måter å kommunisere med fansen. Om messen avlyses i år kan det tenkes E3-konseptet legges på hylla for godt.

Les også
Microsoft avslører en rekke nye detaljer om neste Xbox
annonse

Les også