Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nå kommer Chromecast med Google TV til Norge

Samler alle apper og strømmetjenester på ett sted.

Slik ser den nye Chromecasten ut.
Google
Torstein Norum Bugge

Googles Chromecast har lenge vært en populær måte å gjøre skjermer smarte på, og fjerde generasjon Chromecast er nå på vei til Norge. I en ny pressemelding melder selskapet om at vi fra og med 31. mai kan forhåndsbestille nye Chromecast her på berget, og at produktet vil være å finne hos norske elektronikkforhandlere fra 21. juni.

Fjerde generasjon har vært tilgjengelig utenfor Norge en liten stund, så det nye er altså at vi nå også vil kunne få tak i den uten å måtte bestille fra utlandet.

Prisen er satt til 799 kroner, som er mer enn tidligere generasjoner. Samtidig er dette også en betydelig mer avansert dings, som nå også kommer med en fjernkontroll til å styre den med.

Google Chromecast (4th Generation) with Google TV (4K)
Google Chromecast (4th Generation) with Google TV (4K)
Chromecast med fjernkontroll i ulike farger.
Google

Fjernkontrollen skal gjøre brukergrensesnittet enklere å navigere i, og kontrollen har også en mikrofon for stemmestyring. Dermed kan du bruke Google Assistant til å utføre handlinger på Chromecasten. Kontrollen har også en egen Assistant-knapp for å forenkle denne prosessen, og det hele kan selvsagt settes opp med andre Google Chromecast-kompatible dingser. Dette kan være alt fra smarte strømbrytere til Nest-kameraer eller belysning.

Samler alt innholdet ditt på ett sted

Nye Chromecast vil også la deg samle alt innholdet ditt på ett sted, og fungere som et slags bibliotek for alle apper og strømmetjenester du abbonerer på. Eksempelvis vil alt fra Disney+, Viaplay, Netflix og YouTube dukke opp direkte i Chromecast-grensesnittet. Til og med erkerivalens tjeneste Apple TV er inkludert.

Rent spesifikasjonsmessig skal Chromecasten kunne håndtere opptil 4K-oppløsning, og støtter også HDR og 60 bilder i sekundet. Også Dolby Vision-støtte er på plass, om du skulle ha innhold og utstyr som støtter dette på lyd- og bildesiden.

Slik kan det se ut når du bruker Google Cast for å sende innhold til en Chromecast.

Som med de eldre og enklere Chromecastene er alt du trenger for å få dingsen til å fungere en skjerm med HDMI-inngang, men du bør altså ha en skjerm av litt nyere dato for å dra full nytte av den nye teknologien. De eldre produktene gjør stort sett det samme som nye Chromecast, så om du kun trenger 1080p-oppløsning er det ikke nødvendigvis så mye å hente på det nye produktet.

Google TV-funksjonaliteten (som samler alle tjenestene ett sted) er imidlertid unikt for den nye Chromecasten, så om det er dette du er ute etter er det kun den nye som gjelder.

Det antas også at Google jobber med en «råbillig» Chromecast, som skal ha mye av den samme funksjonaliteten som fjerde generasjon men til en billigere prislapp. Så langt har vi imidlertid ikke sett noe til denne.

annonse