Til hovedinnhold

Nintendo-hacker godtar bot på 90 millioner kroner

Spillgiganten viser ingen nåde for de som prøver seg.

Niklas Plikk, Tek.no

Den kanadiske hackeren Gary Bowser har i retten godtatt å betale en bot på 10 millioner dollar, eller om lag 90 millioner norske kroner, etter å ha blitt saksøkt av Nintendo. Hackeren ble ført for retten etter at han gjorde det mulig å spille piratkopierte spill på flere av spillprodusentens konsoller, melder blant annet The Verge.

Dette er ikke den første gangen Nintendo setter alle kluter til for å hindre ulovligheter mot sine produkter. Bowser er medlem av Team Xecuter, en gruppe som aktivt jobber for å låse opp og trikse til enheter så man kan spille ulovlig nedlastede spill.

Modifiserte brikker og «jailbreak»

Nintendo har en rekke konsoller på markedet. For eksempel Nintendo Switch OLED, 3DS, NES Classic Edition og SNES Classic Edition.

Team Xecuter, som altså Bowser er en del av, er kjent for å ha laget blant annet en USB-enhet ved navn SX Pro som gjør at det er mulig å spille «pirat»-spill på Nintendo Switch.

Bowser ble første gang arrestert og siktet foran en føderal domstol i fjor, og ble da ilagt en bot på 4,5 millioner dollar for å ha tuklet med Nintendo Switch slik at den kunne brukes utenom Nintendos normale spilløsning.

Det betyr at Bowser totalt nå ender opp med å betale minst 14,5 millioner dollar, eller skarve 130 millioner norske kroner.

(Kilde: The Verge)

annonse