Tek.no

Nyhet

Denne danske telefonen har ekte «night vision»

Et helt spesielt kamera lar deg se i mørket.

Lumigon
10 Mai 2016 17:32

Danske Lumigon lanserer nå en helt ny mobiltelefon, T3. Det spesielle med denne telefonen er at den blir den første mobilen i verden som har «night vision», melder Meremobil.dk.

Samtidig ligger fokuset ifølge den danske nettsiden på design, der telefonen kommer i blankt, rustfritt stål, klassifisert som «marine-grade 316 stainless steel». I tillegg er både for- og baksiden av telefonen dekket i Gorilla Glass 4. Skulle rustfritt stål bli for kjedelig, vil også en modell med 24 karats gull på sidene av telefonen bli tilgjengelig.

Night Vision

Noe av det mest spennende med denne telefonen er at den har et kamera med såkalt «night vision»-funksjon. Normalt har hovedkamera 13 megapikslers oppløsning til rådighet, men vil du at telefonen skal se i mørket, faller oppløsningen til fire megapiksler.

Ved hjelp av to IR-baserte lys vil du altså kunne ta opp både video og ta bilder i stummende mørke. Riktignok vil de to små lysene har en begrenset rekkevidde på rundt et par meter, men likevel er dette en spennende funksjon.

Slik er maskinvaren

Ser vi nærmere på resten av maskinvaren kan vi godt starte med skjermen. Dette er altså en AMOLED-skjerm på 4,8 tommer, hvor den maksimale oppløsningen er oppgitt til småbeskjedne 1280 x 720 piksler.

Videre finner vi tre GB med arbeidsminne i telefonen, og prosessoren er en 64-bits basert type fra MediaTek med en klokkefrekvens på 2,2 GHz. Hovedkameraet har som nevnt 13 megapikslers oppløsning, mens frontkameraet har fem megapiksler å by på.

Det er godt med lagringsplass på telefonen, hvor du har 128 GB totalt minus det selve operativsystemet tar. Telefonen kjører versjon 6.0 av Android. Telefonen har også plass til to simkort. Totalt veier telefonen 145 gram.

Ikke billig

Foreløpig er det bare den danske prisen som er oppgitt for Lumigon T3. Der ligger den veiledende prisen på 5 990 danske kroner for utgaven i stål og den skal komme på det danske markedet nå i mai måned.

Skulle det heller friste med en telefon i gull, må du belage deg på å punge ut en god del mer. Denne vil nemlig koste rundt 10 000 danke kroner. Siden opplyser samtidig at den amerikanske kjendisen Tori Spelling, angivelig skal ha fått et gull-eksemplar under et besøk i Danmark nylig.

Vil du heller kjøpe deg en annen Android-telefon?
Samsungs nye toppmodell er den beste mobilen på markedet »

(Kilde: Meremobil.dk)

Les også
Her er alle de nye bildene av HTC 10
Les også
– Apples nye mini-iPhone får samme innmat som toppmodellen
Les også
Ikke likegyldig hvilken lader du bruker til mobilen din
annonse

Les også