Kan dette være den ultimate VR-kontrollen?

Sony har levert inn en patentsøknad på en «VR-hanske».

Selve VR-brillene har nå begynt å finne formen sin, men når det gjelder hvordan brukere skal manøvrere i de virtuelle omgivelsene er løsningene noe mer mangfoldige. Nå har Sony en ny VR-kontroll på gang som du rett og slett kan tre på hånden.

Konseptet dukket opp i form av en patentsøknad som blant andre nettstedet Neogaf snappet opp nylig, og dreier seg om en slags VR-«hanske».

Kan gi fysiske tilbakemeldinger

Ifølge patensøknaden skal hansken inneholde sensorer som sporer hånd- og fingerbevegelsene, i tillegg til trykksensorer som registrerer trykk mot hansken på ulike deler av hånden.

Hansken skal inneholde flere ulike sensorer.

Tanken bak trykksensorene er tilsynelatende å legge til rette for at fysisk interaksjon med objekter kan overføres til den virtuelle verdenen, noe Sony ser for seg kan utnyttes både i underholdningsøyemed og til å samarbeide med andre i et felles, virtuelt rom.

Patentteksten omtaler også muligheten for å inkludere haptiske tilbakemeldinger, altså tilsynelatende en form for simulering av fysisk berøring ved interaksjon med virtuelle objekter.

Har VR-briller på gang

Sistnevnte punkt er nok ganske viktig dersom produktet skal være interessant i VR-sammenheng. Ennå eksisterer konseptet altså kun som en idé, og det tar som kjent ofte lang tid fra patent til virkelig produkt, så man bør nok ikke forvente noen snarlig markedslansering.

Produktet er nok tiltenkt Sonys VR-briller «Morpheus», som først ble avduket i 2014 og som skal komme i løpet av første halvdel av 2016. Ennå har ikke produktet fått en spesifikk lanseringsdato.

I mellomtiden skal det slippes flere andre VR-briller: HTC Vive er et av de morsomste produktene vi har prøvd »

Les også
Med denne kan du bruke alle overflater som mobiltastatur
Les også
Han kan kjenne på tre forskjellige kuber med hånda, men i virkeligheten er det bare én
Les også
HTCs VR-briller blir enda dyrere enn Oculus Rift
Les også
Googles VR-briller får en helt spesiell egenskap
Les også
Nvidia: Så kraftig grafikkort må du ha for VR
annonse