Til hovedinnhold

Dette er det nyeste medlemmet i Apples smarte hjem

Apples «HomeKit»-plattform har fått sin første termostat.

Chantal de Bruijne/Shutterstock.com, Ecobee

Apples såkalte «HomeKit»-konsept, som selskapet avduket allerede på selskapets WWDC-konferanse i fjor, er en programvareplattform som skal legge til rette for smarte, automatiserte hjem. Ennå finnes det ikke så fryktelig mye maskinvare som støtter plattformen, men nå har det i alle fall kommet et nytt medlem.

Som nettstedet The Verge har fått med seg har nemlig den første HomeKit-kompatible termostaten nå blitt lansert, nemlig «Ecobee3».

Intelligent termostat

Ecobee3 ble opprinnelig sluppet allerede for en stund siden, men først nå har den altså fått HomeKit-støtte. Termostaten er «smart» i den forstand at den blant annet kan justere temperaturen basert på hvorvidt brukeren faktisk er hjemme. Den er utstyrt med både bevegelsessensorer, fuktighetssensor og temperaturmåler.

Ecobee3 kan styres med både iPhone, iPad og Apple Watch via en egen applikasjon. Foto: Ecobee

Den justerer også temperaturen basert på flere andre faktorer, som for eksempel hvilken tid på døgnet det er, husets energiprofil, været ute og eierens timeplan. Ved hjelp av ekstra fjernsensorer som kan plasseres flere steder rundt i huset kan termostaten levere passende temperatur i hvert enkelt rom.

På denne måten skal termostaten kunne bidra til at man unngår sløsing med energi, noe som vil kunne spare eieren for penger. Funksjonaliteten til Ecobee3 har for øvrig mye til felles med den »lærende» termostaten til det Google-eide selskapet Nest.

Styres med Apple-enheter og Siri

HomeKit-støtten betyr at du kan styre den smarte termostaten med alle type Apple-enheter, som iPad og iPhone, via en egen applikasjon. Produktet har også støtte for Apples stemmeassistent Siri, som altså betyr at du kan «snakke» til termostaten og styre den med stemmekommandoer.

Ecobee3 skal legges ut for salg i nordamerikanske Apple-butikker og på nett til en pris på 250 dollar, altså litt over 2000 kroner. En tilleggspakke med ekstra sensorer vil også bli tilgjengelig til 79 dollar, eller 640 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon om termostaten finner du på produktsiden.

Det har også kommet røykvarslere for smarte hjem: Google-eide Nest har lansert neste generasjon av superrøykvarsleren »

annonse