Nyhet

Snart kan Apples mus trolig registrere hvor hardt du trykker

Ny patent tyder på at Magic Mouse får Force Touch-støtte.

Apples trykksensitive «Force Touch»-teknologi finner man nå både i pekeplaten Magic Touchpad og smartklokken Apple Watch, samt i en noe mer avansert «3D Touch»-utgave på iPhone 6s. Nå ser det ut til at teknologien også vil manifestere seg i Apples velkjente mus.

Blant andre The Next Web har nemlig fått med seg at Apple har levert inn en patensøknad kalt «Force Sensing Mouse».

Registrerer ulike mengder kraft

I teksten beskrives et konsept hvor en bevegelig del på toppen, som en musknapp, øver press mot en trykksensor på undersiden som registrerer data om kraften som benyttes.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet. Musen på bildet ligner utvilsomt på Magic Mouse.

Denne sensoren vil operere med et visst «spekter» av ulike mengder kraft, i stedet for å bare registrere hvorvidt knappen er blitt trykket, slik som på vanlige mus eller andre input-enheter.

Haptiske tilbakemeldinger

I patentdokumentet antydes det at meningen med konseptet er å legge til rette for flere ulike typer kommandoer enn den binære løsningen som konvensjonell knappetrykking opererer med. Muligheten for haptiske tilbakemeldinger, som vibrasjoner, foreslås også i dokumentet.

Patenten omtaler riktignok ikke Force Touch-teknologien spesifikt, men dokumentet tyder altså unektelig på at Apple har tenkt å inkorporere den trykksensitive løsningen sin i Magic Mouse.

Som kjent er det ofte lang vei fra patent til realisert produkt, så ikke forvent en snarlig lansering av en trykksensitiv mus fra Apple. Flere detaljer finner du i selve patentdokumentet.

Nå vil Apple gi telefonene sine lengre batteritid: Det skal ny batteriteknologi sørge for »

Les også
Slik ser det skjulte «høyreklikket» ut i Android
Les også
Snart kan MacBook-maskinene få virtuelle tastaturer
Les også
Apple skal trolig begynne å lage sine egne grafikkbrikker til mobiler
Les også
Apples neste øreplugger kan fungere helt trådløst
Les også
– Apple vil lage sitt eget VR-hodesett
annonse