Til hovedinnhold

Din nyeste Windows-oppdatering inneholdt mer enn bare en sikkerhetsoppdatering

Du fikk gratis Windows 10-reklame med på kjøpet.

Niklas Plikk, Tek.no

Den andre tirsdagen i måneden kjører Microsoft det de kaller «patch tuesday», og forrige tirsdag var intet unntak. Men forrige ukes oppdateringen til Windows 7 og Windows 8.1 fikset imidlertid ikke bare sikkerhetshull i operativsystemet, det inkluderte også litt reklame for selskapets nye versjon av Windows, melder InfoWorld..

At Microsoft vil ha deg til å oppgradere til Windows 10 er ikke noe nytt. Det som det nå reageres på er at denne reklame har blitt pakket inn i en større sikkerhetsoppgradering (KB 3139929) som blant annet omfatter nettleseren Internett Explorer 11.

Genererer reklame i IE11

I den store oppdateringen kjøres det blant annet en egen installasjon ved navn KB3146449, og det er denne som skaper irritasjoner. Dette er en oppdatering av IE11 som blant annet genererer reklame for oppdatering til Windows 10.

Reklamen skal ifølge nettsiden dukke opp som en banner hver gang du åpner en ny fane i nettleseren.

I oppdateringsbeskrivelsen heter det at oppdateringen legger til funksjonalitet i IE11 som lar brukerne lære seg mer om Windows 10, eller oppgradere til det nye operativsystemet.

Må fjerne hele oppdateringen

Det som kanskje vekker mest oppsikt med denne oppdateringen er at KB3146449-oppdateringen av IE11 ikke kan fjernes alene. Den er som nevnt en del av KB3139929.

Så dersom du vil den nye reklamen til livs, må du inn og fjerne hele hovedoppdateringen som inkluderer oppdateringen av IE11. Samtidig meldes det om at reklamen ikke går å klikke på. Altså skjer det fint lite om du klikker deg inn på den.

Har du opplevd noe til denne reklamen? Diskutér i forumet nedenfor.

Har du fått en oppdatering av Windows 10 du ikke aner hva gjør?
Dette må du nå lese på en egen nettside »

(Kilde: InfoWorld)

annonse