Til hovedinnhold
NyhetDet vi vet om iPhone

Hva i all verden vil Apple lansere i september?

Her er vårt forsøk på å oppsummere iPhone-ryktene så langt.

Weibo/Planetiphone.ru/@evleaks/Twitter/skjermdump/Apple/Niklas Plikk, Tek.no, montasje

Så var det den tiden av året igjen da. Om kun et par måneder skal Apple igjen lansere sine nye telefoner med brask og bram, til jubel, hoderisting og generell likegyldighet fra verdens innbyggere. Uansett hvilken leir du tilhører er faktum at iPhone-hysteriet ikke er noe du slipper unna – og faktisk heller ikke før telefonene er lansert.

Det florerer nemlig med rykter der ute, og vi vil derfor forsøke å oppsummere det vi så langt tror vi vet.

Dette bildet – som visstnok skal være fra Apple selv – viser at hodetelefoninngangen sannsynligvis forsvinner.
Apple/Tek.no, montasje

Fra før av har vi allerede kunnet meddele at du trolig må skaffe deg nye ørepropper til neste generasjon eplemobil, at antennebåndene vil flytte på seg og at ihvertfall én iPhone-modell vil få to kameraer og (muligens) optisk zoom.

Telefonene skal visstnok også bli en del tynnere, siden hodelefoninngangen er borte. Designet som sådan skal være mer eller mindre uforandret.

@evleaks: – Det blir «bare» to modeller, ikke tre

Her vises visstnok begge de to nye modellene, den vanlige til venstre, og «Pro» til høyre.
Weibo

I det siste har det kommet flere nye opplysninger, som også motgår tidligere rykter. Ett av de mest seiglivede ryktene som har florert de siste månedene har vært at Apple planlegger å lansere en Pro-modell i tillegg til en vanlig iPhone og en Plus-modell. Dermed kunne modellporteføljen fort sett slik ut: iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPhone Pro, i tillegg til minimobilen iPhone SE.

Nå mener imidlertid den kjente og svært treffsikre twitter-lekkeren Evan Blass (@evleaks) å vite at dette ikke er tilfelle.

Evan Blass (@evleaks) | Twitter

Ifølge Blass kommer det nemlig kun to modeller, med kodenavnene Sonora og Dos Palos – begge to byer i California. «Dos Palos» kan dessuten late til å hinte om det doble kameraet i den ene modellen, ettersom «dos» som kjent er spansk for «to».

Om den største modellen får suffikset «Plus» eller «Pro» sier han derimot ingenting om.

Videre mener han å vite at de to vil komme i salg «...uken som starter den 12. september...», noe han senere også spesifiserte til helt presist den 16. september.

Evan Blass (@evleaks) | Twitter

Dette er altså ikke lanseringsdatoen, men dagen telefonene vil bli tilgjengelige for salg for den jevne forbruker – i alle fall i USA og et par andre utvalgte markeder. Norge følger nok neppe lenge etter.

Apfelpage: – iPhone 7 kommer ikke før i 2017

Men vent nå litt: det er slettes ikke sikkert at det er iPhone 7-serien vi får se i det hele tatt i september. Den tyske nettsiden Apfelpage mener nemlig å vite at Apple utvider livssyklusen til sine telefoner til tre år, noe som behagelig nok også betyr at iPhone 7 vil kunne lanseres på tiårsjubiléet til iPhone i 2017 – som også matcher modellnummeret.

Dette er ett av de tidligste bildene vi fikk av den kommende iPhonen.
Apple
Nye iPhone sett mot dagens iPhone 6S, ifølge rykter.
Weibo

De kinesiske produsentene av Apples telefoner skal sågar ha opplyst overfor den tyske siden at navnet på årets iPhone-modell av disse grunnene vil bli «iPhone 6SE».

Dette skal imidlertid kun være en midlertidig løsning, for å få modellnavnene til å gå i hop. En eventuell Plus- eller Pro-modell vil i så fall også få samme modellbetegnelse.

Åpner for en senere designrevolusjon

Ryktene høres kanskje litt merkelige ut, men alt tatt i betraktning er det slett ikke sikkert det er så dumt fra Apples side. Som vi allerede vet vil årets iPhone-generasjon høyst sannsynlig kun by på minimale endringer design- og funksjonalitetsmessig – og det viktigste blir nok finpussing av ytelse og noe bedre spesifikasjoner.

Nye iPhone sett mot dagens iPhone 6S, ifølge rykter.
Weibo/Tek.no, montasje

Det åpner også for det vi tidligere har hørt rykter om: at iPhone 7 blir en massiv oppgradering på flere områder – ikke minst designmessig. For første gang siden iPhone 4S kan det hende vi får se en mobil med glass på både bak- og forside, og et fargesprakende AMOLED-panel på fremsiden.

Slik sett går Apple i fotsporene Samsung i flere år har tråkket opp med sin S-serie, uten at det nødvendigvis er negativt.

Dette skal være produktbilder av de to nye iPhonene.
Apple/Appleinsider

Dette har vi også tidligere hørt nokså troverdige rykter om, fra den svært kjente og nokså treffsikre Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo fra selskapet KGI Securities. Kuo hevdet i samme rapport å vite at skjermstørrelsen på den største modellen ville økes fra 5,5 til 5,8 tommer, mens standardmodellen ville hoppe fra 4,7 til 4,8 tommer.

Takket være tynnere rammer er det imidlertid slett ikke sikkert dette betyr større fysisk størrelse på enhetene.

Hva tror du vil skje? Kommentér gjerne under!

Vi har testet Apples nye gamle minimobil:
TEST: iPhone SE ser ut som 2013, men oppfører seg som 2016 »

(Kilde: @evleaks, @evleaks 2, Pocket-Lint, Apfelpage, Appleinsider)

annonse